Kynttiläillallinen haiakvaarion äärellä, maailman parhaiden suklaiden maistelua, kulinarismikurssi, romanttinen valokuvauspaketti, lasinpuhallusta, leijahiihtoa…

Yhä useampi suomalainen tilaa lahjansa verkosta ja haluaa antaa lahjaksi elämyksiä tavaran sijaan. Suomessa vuodesta jo yli kahden vuoden ajan  toiminut verkkokauppa Elämyslahjat.fi kasvatti joulun aikana myyntiään vahvasti  ja odottaa hyvää liikevaihtoa myös ystävänpäivämyynnistä.

Tilastokeskuksen tuoreimman (11/2012) tutkimuksen mukaan viime vuoden aikana verkosta jotakin osti jo 65 prosenttia suomalaisista. Eniten verkosta ostavat 25-34 -vuotiaat nuoret, joista kaksi kolmasosaa oli syksyllä 2012 ostanut netistä jotakin. 65–74 -vuotiaista vastaava osuus oli vain reilu kymmenesosa.

Yleisimmin verkosta ostetaan matkailupalveluita, matkalippuja sekä pääsylippuja kulttuuritilaisuuksiin.

-Yhä useampi myös haluaa ostaa lahjaksi elämyksiä tavaran sijaan, sanoo Elämyslahjojen maajohtaja Kadri Lepiku.

Elämyslahjat.fi:llä on Suomessa 150 yhteistyökumppania ja se myy verkossa yli 500 aineetonta lahjaa. Yrityksen tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolinen anti erilaisia elämyksiä.

Elämyslahjat.fi:n verkkosivuilta voi ostaa lahjaksi esimerkiksi  merirosvotyyliin järjestetyt juhlat, ylellisten suklaaherkkujen maisteluillan tai romanttisen Hainight-illallisen haiakvaarioaltaan äärellä SEA LIFEn merimaailmassa Helsingissä.

-Hainight on ollut erittäin suosittu, ja uskomme, että sitä myydään paljon ystävänpäiväksi. Siinä on sellaista jännitystä ja erilaisuutta, mitä ihmiset nyt hakevat, Lepiku sanoo.

Perinteiset elämyslahjat eli hemmottelupaketit kylpylöihin ja kauneushoitoloihin sekä herkuttelukurssit ovat Elämyslahjojen suosikkituotteita, mutta myös erikoisemmat lahjat menevät kaupaksi.

-Suomalaiset ovat innostuneet erityisesti ralliautoilusta ja illallisesta italialaisessa ravintolassa. Myös päivä seikkailupuistossa on ollut suosittu lahja. Ruotsissa ostetaan eniten rentouttavia hierontoja ja testiajoja  luksusautoilla kuten Ferrari tai Lamborghini, Lepiku kertoo.

Elämyslahjat.fi toimii Suomen lisäksi kahdeksassa maassa: Iso-Britanniassa, Meksikossa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä.

Lähde:
Kaksi kolmasosaa suomalaisista on verkkokaupan asiakkaita
Tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimus 2012

Tilastokeskus 8.11.2012

Elämyslahjat.fi on aineettomien lahjojen nettikauppa, josta kuka tahansa löytää elämyksen kenelle tahansa. Elämyslahjat.fi ei myy tavaraa, vaan seikkailuja ja kokemuksia. Yritys on toiminut Suomessa vuodesta 2010 lähtien ja tarjoaa tällä hetkellä yli 500 elämyslahjaa. Elämyslahjat.fi toimii Suomen lisäksi kahdeksassa maassa: Iso-Britanniassa, Meksikossa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä.

www.elämyslahjat.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.