Backman surmattiin hänen naapurustossaan sijaitsevassa yksityisasunnossa yöllä 3-4.1.2013 ampumalla häntä lähietäisyydeltä haulikolla ylävartaloon. Tapahtumassa käytetty haulikko oli luvaton.

Rikoksen johdosta on edelleen vangittuna lahtelainen noin 40 -vuotias mies. Vangittu ja Backman tunsivat toisensa jo entuudestaan. Esitutkintaa on jatkettu muun muassa epäillyn kuulusteluilla. Epäilty on ollut esitutkinnassa yhteistyöhaluinen ja kertonut oman näkemyksensä tapahtuneesta. Vaikka epäillyn kuulusteluissa onkin edistytty, niin esitutkinnassa muuten ilmitulleen perusteella on poliisin ja epäillyn välillä vielä melkoisia näkökantaeroja ja poliisin mielestä selittämättömiä asioita. Jatkossa esitutkinnassa pyritään selvittämään niin teknisellä kuin taktisellakin tutkinnalla näitä avoinna olevia kysymyksiä ja sitä kautta saamaan selvyys tapahtuneeseen.

Tämän tarkemmin poliisi ei voi käytyjen kuulustelujen sisältöä kommentoida. Tapahtuneen esitutkinta tullee jatkumaan vielä muutaman kuukauden. Syyteen nostamisen määräajaksi on merkitty 31. toukokuuta 2013

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.