Kaakkois-Suomen rajavartioston rajatarkastajat havaitsivat kuluvan viikon aikana kaksi tapausta, joissa rajanylittäjien passeista löydettiin väärennetyksi epäiltyjä rajanylitysleimoja.

Tiistaina 22.1.2013 saapui Venäjältä Vaalimaan rajanylityspaikalle nainen, jonka passia rajatarkastaja alkoi tutkia epämääräisen matkahistorian vuoksi. Pian huomattiin, että passissa on useita epäilyttäviä rajanylitysleimoja. Kaakkois-Suomen rajavartioston suorittamassa esitutkinnassa selvisi, että nainen oli oleskellut Keski-Euroopassa muutaman vuoden aikana pidempiä aikoja, vaikka hänen viisuminsa eivät olisi sallineet kuin lyhyempiä vierailuita. Esitutkinnan perusteella hänen passissaan epäiltiin olevan ainakin 16 väärennettyä leimaa eri puolelta Eurooppaa, kuten Liettuasta ja Itävallasta.

Keskiviikkona 23.1.2013 oli Suomesta Venäjälle poistumassa junalla mies, jonka passin tarkemmassa tutkinnassa rajavartijat huomasivat jälleen epämääräisiä leimoja. Kaakkois-Suomen rajavartiosto suoritti tässäkin asiassa esitutkinnan. Suoritetussa esitutkinnassa selvisi, että passiin oli mitä ilmeisimmin väärennetty useita rajanylitysleimoja mm. Suomesta, Ranskasta ja Itävallasta. Esitutkinnan yhteydessä mies kertoi oleskelleensa Ruotsissa ja Puolassa ja myönsi että ei ole edes käynyt leimojen osoittamilla lentokentillä. Hänen viisuminsa oli tarkoitettu vain lyhyisiin turistimatkoihin.

Molemmissa tapauksissa henkilöt myönsivät hankkineensa passeihinsa väärennetyiksi epäiltyjä leimoja. Heidät molemmat on haastettu vastaajiksi Kymenlaakson- ja Etelä-Karjalan käräjäoikeuksiin sekä käännytetty takaisin Venäjälle

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.