Kemin LumiLinnan portit avattiin 18. kauteen lauantaina 26.1. Saara Aallon tähdittämässä avajaisshowssa,jota oli seuraamassa paikan päällä noin 1200 katsojaa.

LumiLinnan arkkitehtuuria ja toimintaa määrittelee tänä vuonna Fantasia-teema. Linnaan astutaan sisään suuren ihmishahmoisen puunrungon läpi ja sisätiloissa nähdään myyttejä, satuja ja fantasioita kaikenikäisille. Erityisesti toiminnallisuuteen on kiinnitetty huomiota – suosittu tuubimäki isommille, omat lumiliukumäet perheen pikkuväelle, ja myös sisätiloissa on touhuttavaa ja kurkisteltavaa kaikenikäisille. Erityisesti LumiRavintolan salit ja linnan galleriatilat ovat tänä vuonna täynnä fantasia-aiheista jää- ja lumitaidetta.

Myös kauden 2013 ohjelmistossa painottuu osallistuminen – talven tarjonnassa on erilaisia satuseikkailuja, mäenlaskua, markkinoita ja teemapäiviä aina lumipallosodasta tuliflamencoon. Sunnuntaista 27.1. alkaen LumiLinna on avoinna päivittäin klo 10-19. Kausi kestää säävarauksella 7.4. saakka.LumiLinnan kaikki palvelut – LumiRavintola, LumiHotelli ja LumiKappeli ovat avoinna joka päivä.

Linnasta ja tapahtumista pääsee nauttimaan joko pääsylipun hinnalla (10/5 €) tai kausikortilla (20/10).  Maskotit Arttu ja Terttu ovat tavattavissa arkipäivisin 12-15 ja viikonloppuisin 11-15, aina tasatunnein.

Vuonna 1994 ilmoille heitetty ajatus suuresta lumilinnasta toteutui vuonna 1996 kun maailman suurin LumiLinna avattiin Kemiin. LumiLinna on vakiinnuttanut paikkansa sekä kotimaisena käyntikohteena että eksoottisena matkailutuotteena, joka tunnetaan ympäri maailman. Ensimmäisen Linnan rakentamisvaiheessa ei ollut vakiintuneita jää- ja lumirakentamistekniikoita vaan kaikki tehtiin kokeellisesti, yrityksen ja erehdyksenkin kautta. Tänä päivänä Kemin LumiLinna edustaa alansa kärkeä lumirakentamisessa sekä lumi- ja jäätaiteessa.

LumiLinnan teemaksi valitaan vuosittain aihe, joka on mahdollisimman puhutteleva sekä kotimaisille että ulkomaisille asiakkaille, niin lapsiperheille kuin yritysryhmillekin. Teeman tulee lisäksi olla tarpeeksi monipuolinen, jotta Linnassa riittää katseltavaa ja koettavaa. Kauden kävijämäärätavoite on noin 90 000.

LumiLinnan toiminnasta vastaa Kemin Matkailu Oy, jonka toimintaan kuuluvat myös toisen ainutlaatuisen matkailukohteen, jäänmurtaja Sampon risteilyt oheispalveluineen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.