Moottorikelkkailija aiheutti suuretsinnät Vaasan edustalla lauantai-iltana. Meripelastuskeskus Turku sai 26.1.2013 kello 18:05 Pohjanmaan hätäkeskukselta ilmoituksen miehestä, joka oli vajonnut moottorikelkalla jäihin Vaasan Gåsgrundin edustalla. Mieshenkilö oli kävellyt jäällä tunnin ajan eksyksissä ja kylmissään.

Tehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen ilmatyynyalus ja valvontalentokone sekä pelastuslaitoksen maayksiköitä ja ensihoitoyksikkö.

Ilmatyynyalus löysi henkilön hypotermisenä moottorikelkan lähettyviltä klo 19:35. Jää oli alueella heikkoa ja meri oli osittain avoin. Henkilö kuljetettiin ensihoitoyksikön hoitoon. Alkoholilla epäillään olleen osuutta asiaan.

Länsi-Suomen merivartiosto muistuttaa kaikkia jäillä liikkujia äärimmäisestä varovaisuudesta ja kehottaa pysymään selvänä niin vesillä kuin maastoliikenteessäkin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.