Kuvituskuvaa. Kuva HSL/Viestintä

Helsingin poliisilaitos varoittaa taskuvarkaista raitiovaunuissa etenkin keskustan alueella ja satamiin johtavilla raitiolinjoilla.

Raitiovaunuissa tulee varoa ruuhkaisia tilanteita. Ryhmässä toimivat varkaat tekevät yhdessä tahallaan ruuhkan raitiovaunun oviaukolla tai sisällä, jolloin yksi tekijä anastaa omaisuuden muiden tekijöiden kiinnittäessä uhrin huomion ja suojatessa toimintaa ulkopuolisten katseilta.

Asianomistajina viimeaikaisissa tapauksissa ovat olleet lähes yksinomaan naiset, joilta on anastettu käsilaukusta lompakko tai puhelin. Uhrit ovat kaikenikäisiä, mutta suurin osa uhreista on keski-ikäisiä tai sitä vanhempia.

Poliisi kehottaa ihmisiä säilyttämään huolellisesti arvo-omaisuuttansa ja pitämään sitä silmällä kaikissa ruuhkaisissa tilanteissa.

Tuntomerkit epäillyistä tekijöistä ovat hatarat, sillä anastus tapahtuu uhrin huomaamatta.

Vuonna 2012 poliisille ilmoitettiin lähes 650 raitiovaunuissa tapahtuvaa taskuvarkautta, kun vastaava lukema vuonna 2011 oli lähes 450 kpl. Taskuvarkauksia tapahtui vuonna 2012 keskimäärin 12 – 13 kpl viikossa, kun tänä vuonna viikoilla 3 ja 4 viikkolukema on ollut noin kaksinkertainen.

Mikäli uhri huomaa joutuneensa rikoksen kohteeksi, hänen kannattaa sulkea maksukortit ja puhelinliittymät ja ilmoittaa asiasta poliisille mahdollisimman pian. Poliisille ilmoituksen voi tehdä henkilökohtaisesti lähimmällä poliisiasemalla käyden tai verkkopankkitunnuksilla Internetissä osoitteessa www.poliisi.fi / sähköinen rikosilmoitus. Tutkinnan jouduttamiseksi ilmoituksessa on hyvä mainita anastetun kortin nimi ja sen myöntäjä sekä puhelimen IMEI- koodi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.