Suomalainen palokuntatoiminta alkoi 175 vuotta sitten

Suomen Suurin Palokunta kasvaa Facebookissa. Kenellä tahansa on mahdollisuus perustaa oma leikkimielinen virtuaalipaloasemansa ja kerätä siihen jäseniä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön käynnistämän kampanjan tavoitteena on lisätä palokuntatoiminnan tunnettuutta sekä ihmisten tietoisuutta palokuntatoiminnasta. Suomen Suurin Palokunta -kampanja on yksi osa palokuntatoiminnan 175-vuotisjuhlavuotta.

Kuka tahansa voi perustaa oman leikkimielisen virtuaalipaloasemansa Facebookiin tai liittyä kaverin paloasemalle. Oman paloaseman voi perustaa Pelastustoimen Facebook -sivuilta löytyvällä sovelluksella. Kaikki paloasemat jäsenineen muodostavat Suomen Suurimman Palokunnan.

Jokaisen kuukauden aktiivisin eli eniten jäseniä keränneen paloaseman perustaja palkitaan Silja Linen risteilylahjakortilla. Päävoittaja on se, joka on kerännyt koko kampanjan aikana eniten jäseniä paloasemalleen. Hänet palkitaan juhlavuoden pääseminaarissa Turussa. Suomen Suurimman Palokunnan rakentamiseen voi osallistua heinäkuun loppuun asti.

Valmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa

– Kampanjan määrällisenä tavoitteena on 24365 jäsentä, SPEKin palokuntajohtaja Petri Jaatinen kertoo. – Jäsenmäärätavoite on johdettu 24365-palokuntatunnuksesta. Tunnus symboloi vapaaehtoisten palokuntalaisten jatkuvaa valmiutta toimia hälytystilanteissa: Palokuntalaiset kautta maan ovat valmiina tositoimiin 24 tuntia vuorokaudessa 365 päivää vuodessa. Sinun turvaksesi.

Suomen Suurin Palokunta -kampanjan tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta palokuntatoiminnasta sekä palokuntatoiminnan arvostusta ja tunnettuutta. Kampanjalla pyritään myös houkuttelemaan ihmisiä mukaan oikeaan palokuntatoimintaan. Tiedotteen lähetyshetkellä Suomen Suurimpaan Palokuntaan kuului 51 paloasemaa ja 215 henkilöjäsentä.

https://www.facebook.com/pelastustoimi/app_309076672527460

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.