Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan 28.1.2013 neljä apulaispormestaria valtuustokaudeksi 2013 – 2016. Heistä kaksi on uutta ja kaksi jatkaa entisissä tehtävissään. Uudet apulaispormestarit ovat Mikko Aaltonen (vas) ja Pekka Salmi (sd). Leena Kostiainen (kok) ja Olli-Poika Parviainen (vihr) jatkavat entisissä tehtävissään.

Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen sekä ikäihmisten palvelujen apulaispormestari on 36-vuotias kaupunginvaltuutettu Mikko Aaltonen. Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja viimeksi työskennellyt YTHS:n talouspäällikkönä. Aaltonen on toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2009 ja ollut kaupunginhallituksen jäsen vuosina 2010 – 2012.

Lasten ja nuorten palvelujen apulaispormestarina jatkaa 46-vuotias kaupunginvaltuutettu Leena Kostiainen. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja on toiminut ennen apulaispormestarin tehtäviä sekä Karosen koulun että Aleksanterin koulun rehtorina. Kostiainen on toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2009 ja ollut kaupunginhallituksen jäsen vuonna 2011.

Osaamis- ja elinkeinopalvelujen sekä sivistys- ja elämänlaatupalvelujen apulaispormestarina jatkaa 32-vuotias kaupunginvaltuutettu Olli-Poika Parviainen. Hän on koulutukseltaan medianomi AMK ja opiskelee parhaillaan Tampereen yliopistossa interaktiivisen median maisteriohjelmassa. Parviainen on aiemmin toiminut muuan muassa opettajana maahanmuuttajakoulutuksessa, kansanedustajan avustajana ja eri tehtävissä viestintä- ja media-alalla. Hän on toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2009 ja ollut kaupunginhallituksen jäsen vuosina 2009 – 2011.

Yhdyskuntapalvelujen uusi apulaispormestari on 38-vuotias kaupunginvaltuutettu Pekka Salmi. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri ja viimeksi työskennellyt Tampereen työväenyhdistyksen toiminnanjohtajana ja toiminut aikaisemmin myös liikenne- ja viestintäministerin erityisavustajana. Salmi on toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2009 ja ollut sekä kaupunginhallituksen jäsen että varapuheenjohtaja vuodesta 2009.

Apulaispormestareiden toimialasta ja tehtävistä määrätään lautakuntien johtosäännöissä. Apulaispormestarit johtavat vastuualueidensa lautakuntia ja ohjaavat niihin liittyvää päätösvalmistelua. He myös vastaavat kaupungin edunvalvonnasta ja toimivat kuntademokratian edistämiseksi.

Apulaispormestarit

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.