Helsingissä järjestetään 6. helmikuuta kansainvälisen innovatiivisen kehitysrahoitusryhmän korkean tason konferenssi. Suomi toimii puheenjohtajana ryhmässä, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi uutta kehitysrahoitusta ja erilaisia rahoitusmalleja sekä edistää niiden käyttöönottoa.

Kokouksessa keskustellaan veroparatiiseista ja laittomasta pääomapaosta sekä pyritään edistämään kansainvälisiä toimia näiden torjumiseksi. Nämä ovat Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita. Lisäksi julkistetaan asiantuntijaryhmän laatima raportti innovatiivisista rahoituslähteistä ruokaturvan ja maatalouden edistämiseksi. Raportissa esitetään, miten rahoituksen saatavuutta voidaan parantaa ruokaturvan takaamiseksi yksityisen sektorin investointien kautta sekä kestävien ja osallistavien rahoitusjärjestelmien kehittämiseksi.

Helsingin kokouksen aiheita ovat myös innovatiivisten kehitysrahoituslähteiden ja -mallien käsitteet ja niiden tuottojen suhde viralliseen kehitysapuun. Lisäksi asialistalla ovat innovatiivisten rahoitusmekanismien vaikutukset, tuottojen läpinäkyvyys ja niiden tuloksellinen ja tehokas käyttö.

Kokouksen avaavat kehitysministeri Heidi Hautala ja Ranskan kehitysministeri Pascal Canfin, jonka ministeriössä toimii ryhmän kansainvälinen sihteeristö. Valtiovarainministeriö, jonka kanssa ulkoministeriö hoitaa Suomen puheenjohtajuuskautta, osallistuu myös tapahtumaan.

Helsingin kokous vahvistaa Suomen roolia uusien kehitysrahoituslähteiden ja kehitysrahoituksen tuloksellisen käytön edistäjänä. Se antaa panoksen ajankohtaisiin keskusteluihin tulevaisuuden kehitystavoitteista 2015 jälkeen ja laajemman kehitysrahoituksen roolista näiden rahoittamiseksi.

Kokoukseen saapuu ministeritason vieraita muun muassa Nigeriasta, Mauritaniasta, Norsunluurannikolta, Kongon tasavallasta ja Guineasta sekä lukuisia korkean tason edustajia kansainvälisistä järjestöistä ja kehitysrahoituslaitoksista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.