Pääministeri Katainen edisti STX Finlandin jäänmurtajakauppaa Chilen puolustusministeri Rodrigo Hinzpeterin kanssa käymässään neuvottelussa Santiagossa. STX Finlandin Rauman telakka on tehnyt tarjouksen jäätä murtavan tutkimusaluksen rakentamisesta Chilen merivoimien käyttöön. Chilen tarvitseman aluksen arvo on yli 100 miljoonaa euroa.

“Suomessa on ainutlaatuista osaamista arktisille alueille sopivien alusten rakentamisesta ja tätä knowhowta ei ole tarjolla maailmassa kovinkaan paljon. Toivon, että saamme tämän jäänmurtajan rakentamiseen tarvittavat työpaikat Suomeen. STX Finlandilla on kokemusta vastaavanlaisen aluksen rakentamisesta etelä-afrikkalaisille. Puolustusministeri Hinzpeter kertoi, että Chilellä on valmius päättää asiasta vielä tämän vuoden aikana”, pääministeri Katainen totesi Santiagossa.

Chile on päättänyt hankkia uuden aluksen Etelämanner-liikenteeseensä. Aluksen rahoitus tulee Chilen puolustusministeriöltä.

STX Finland on mukana pääministeri Kataisen yritysvaltuuskunnassa, joka tapaa Santiagossa chileläisministereitä ja yritysjohtajia. Team Finland-matkalle osallistuu 23 muun muassa kaivosteollisuuteen ja energiaratkaisuihin erikoistunutta suomalaisyritystä.

“Yritykset saavat kauppansa tietysti omilla ansioillaan, mutta jos pääministerinä voin avata suomalaisille yrityksille ovia Team Finland-hengessä esimerkiksi ministeritapaamisten kautta, niin teen sen todella mielelläni”, Katainen totesi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.