Kuva: Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on paljastanut yhdessä Helsingin poliisilaitoksen ja Keskusrikospoliisin Rovaniemen toimipisteen kanssa amfetamiinin ja Subutex tablettien levitykseen liittyvän rikoskokonaisuuden loppuvuoden 2012 aikana. Rikoskokonaisuus alkoi paljastua, kun poliisi löysi rattijuopumusepäilyn yhteydessä Vantaan Hakunilassa lokakuussa epäillyn kuljettamasta ajoneuvosta noin 200 grammaa amfetamiinia. Epäillyn asuntoon suoritetussa kotietsinnässä amfetamiinia löytyi vielä noin 300 grammaa lisää. Poliisi epäilee henkilön hankkineen yhteensä lähes 700 gramman suuruisen amfetamiinierän, josta epäilty ehti käyttää osan itse ja osan myydä eteenpäin.

Niin ikään lokakuussa 2012 poliisi takavarikoi puolestaan Vantaan Louhelassa kerrostalon verkkokellarin ilmastointikanavasta lähes 500 grammaa amfetamiinia, jonka työmiehet olivat löytäneet huoltotöitä tehdessään. Poliisi selvitti esitutkinnassa amfetamiinin omistajat. Poliisi epäilee kahta henkilöä kyseisen amfetamiinin hallussapidosta. Lisäksi poliisi epäilee heitä amfetamiinin ja Subutex tablettien myynnistä.
Esitutkinnassa saatiin hyvä selvyys siitä, mistä ja keneltä nämä Vantaalta takavarikoidut huumausaine-erät oli hankittu ja mihin niistä osa oli jo ehditty myydä ja levittää. Rikoskokonaisuuteen liittyneet muut epäillyt henkilöt olivat kotoisin pääkaupunkiseudulta ja Pohjois-Suomesta.

Vantaalta takavarikoitujen amfetamiini-erien lisäksi esitutkinnan aikana takavarikoitiin muilta paikkakunnilta yhteensä noin 750 grammaa amfetamiinia ja noin 1 850 Subutex tablettia sekä yli 10.000 euroa käteistä rahaa. Takavarikoitujen amfetamiini-erien katukauppa-arvo on noin 50.000 euroa ja takavarikoitujen Subutex tablettien arvo yli 70.000 euroa.
Asia siirtyy poliisilta syyteharkintaan tämän viikon aikana. Asia tullaan käsittelemään Helsingin käräjäoikeudessa. Yhteensä rikoskokonaisuudessa tullaan syyttämään lähes 20 henkilöä. Vangittuina käräjäoikeuden istuntojen alkamista odottaa rikoskokonaisuuden neljä pääepäiltyä.  Kerrostalon verkkokellarin ilmastointikanavasta löytynyt lähes 500 grammaa amfetamiinia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.