Suomi myöntää kehitysministeri Heidi Hautalan päätöksellä 3,5 miljoonaa euroa lisää hätäapua Syyrian kriisistä kärsiville. Suomi ilmoittaa tänään maksulupauksestaan YK:n johtamassa kansainvälisessä humanitaarisessa avunantajien konferenssissa Kuwaitissa.

YK:n arvion mukaan yli neljä miljoonaa syyrialaista on akuutin humanitaarisen avun tarpeessa. Yli 700 000 pakolaista on rekisteröitynyt tai odottaa rekisteröitymistä Jordaniassa, Libanonissa, Turkissa, Irakissa, Egyptissä ja muissa Pohjois-Afrikan maissa. Maan sisällä siirtymään joutuneita on yli kaksi miljoonaa.

Suomen tuki jakautuu neljän avustusjärjestön kesken: miljoona euroa YK:n pakolaispäävaltuutetulle (UNHCR), miljoona euroa YK:n alaiselle Maailman ruokaohjelmalle (WFP), 1,25 miljoonaa euroa Punaisen Ristin kansainväliselle komitealle (ICRC) sekä 250 000 euroa Kirkon Ulkomaanavulle. Suomen tuella toimitetaan humanitaarista apua myös Syyrian naapurimaihin.

EU ja sen jäsenmaat ovat myöntäneet humanitaarista apua Syyriaan ja lähialueiden pakolaiskriisiin yhteensä yli 422 miljoonaa euroa. Ennen tätä päätöstä Suomi on myöntänyt apua Syyriaan kriisiin 3,6 miljoonaa euroa.

Suomesta Kuwaitin kokoukseen osallistuu Damaskoksen suurlähetystön va. asiainhoitaja Liisa Maunula. ”Suomi on syvästi huolissaan humanitaarisen tilanteen heikkenemisestä Syyriassa”, Liisa Maunula toteaa puheessaan. ”Vetoamme kaikkiin osapuoliin kansainvälisen oikeuden periaatteiden noudattamiseksi ja siviilien suojelemiseksi. Humanitaarisen avun täytyy tavoittaa kaikki sitä tarvitsevat. Suomi tukee YK:n koordinoivaa roolia kriisin uhrien avustamisessa.”

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.