Metrolla tai raitiovaunulla matkustaville on tarjolla ajattelemisen aihetta jälleen ensi viikosta alkaen: HSL, Suomen aforismiyhdistys ja HKL tuovat aforismit raiteille.

Mietelmiä voi lukea matkan varrella nyt jo viidettä kertaa. Helmikuussa liikennevälineiden sähköisillä näyttötauluilla näkyy yksittäisiä aforismeja ja metroasemilla sikermäjulisteita.

”Aforismi soveltuu napakkana kirjallisen ilmaisun muotona muuallekin kuin vain kirjojen kansien väliin, jopa epätavallisiin paikkoihin”, toteaa Suomen aforismiyhdistyksen puheenjohtaja Virpi Alanen.

”Mietelmät toimivat hyvin ratikassa tai metrossa, jolla ihmiset ovat liikkeellä, tai asemalla, jonne he pysähtyvät hetkeksi odottelemaan.”

Tällä kertaa mukaan on valittu ajatelmia kaikkiaan 26 kokeneelta ja aloittelevalta aforistilta. He herättelevät katsomaan asioita uudesta näkökulmasta ja piristävät matkantekoa oivalluksillaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.