Suomea tämän vuoden ensimmäisessä pysyvän komitean kokouksessa edustaa kansanedustaja Kimmo Tiilikainen (kesk.)

Itämeren parlamentaarikkokonferenssin BSPC:n pysyvä komitea on koolla Brysselissä Belgiassa 31.1.2013. Suomea tämän vuoden ensimmäisessä pysyvän komitean kokouksessa edustaa kansanedustaja Kimmo Tiilikainen (kesk.).

Pysyvässä komiteassa keskustellaan muun muassa Viron puheenjohtajakaudesta ja valmistellaan Pärnussa elokuussa pidettävää 22. Itämerikonferenssia. Asialistalla ovat myös EU:n yhdennettyyn meripolitiikkaan ja Pohjoiseen ulottuvuuteen liittyvät ajankohtaiset aiheet sekä Itämeren alueen hallitusten huomion kiinnittäminen BSPC:n päätöslauselmiin.

Itämeren maiden parlamentaarikkojen yhteistyön tavoitteena on parantaa alueen elinolosuhteita ja Itämeren ekologista tilaa, vahvistaa yhteistä identiteettiä ja tehdä esityksiä hallitustenväliseen Itämerineuvoston puitteissa tapahtuvaan yhteistyöhön.

Yhteistyöhön osallistuvat Itämeren ympärysmaiden kansallisten parlamenttien lisäksi myös alueelliset parlamentit kuten Karjalan tasavallan parlamentti, Schleswig-Holsteinin osavaltion parlamentti ja Ahvenanmaan maakuntapäivät sekä alueellisia järjestöjä kuten Pohjoismaiden neuvosto ja Baltian parlamentaarinen yleiskokous. Itämeren parlamentaarikot kokoontuivat ensimmäisen kerran vuonna 1991 Suomen aloitteesta.

Lisätiedot: http://www.bspc.net/

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.