Vuoden 2012 yleisön suosikki ja kultamitalin voittaja “Kaksi puolta”, “Two sides of nature”Team: Veijo Kangasmäki ja Matti Kurkela (Ähtäri)

Jäänveiston Suomen mestaruus ratkaistaan tänä vuonna Särkänniemen Elämyspuistossa 16.–17.2. Suomen Ladun myöntämät kisat järjestetään Tampereella nyt ensimmäisen kerran. Kilpailuun osallistutaan kahden hengen joukkueissa, joita tänä vuonna mukaan pääsi 10. Yleisö pääsee seuraamaan veistäjien työskentelyä kisa-alueella koko kilpailun ajan, ja voittaja selviää sunnuntaina klo 14. Kilpailun ohessa on runsaasti talvista ohjelmaa, pulkkamäen lisäksi lapset voivat kokeilla esimerkiksi lumenveistoa. Kilpailu-alueelle on vapaa pääsy.

”Halusimme tarjota hiihtolomalaisille jotain erityistä, ja upeat jääveistokset ovat varmasti sellaista”, toteaa Särkänniemen projektipäällikkö Maria Eskelinen. ”Olemme todella iloisia että olemme saaneet SM-kisat Tampereelle ja Särkänniemeen. Tarjolla on ainutlaatuinen tilaisuus seurata maamme parhaimpien veistäjien työskentelyä. Pyrimme myös pitämään veistokset kunnossa niin, että ne ovat ihailtavina vähintään hiihtolomakauden loppuun. Tämä kuitenkin riippuu säästä, eli varminta on katsastaa veistokset jo niiden syntyessä”, Eskelinen vinkkaa.

Kilpailuaika alkaa lauantaina 16.2. aamulla, ja jatkuu sunnuntaihin klo 13 saakka. Palkintojenjako tapahtuu sunnuntaina 17.2. klo 14.

Veistäjien työskentelyn seuraamisen lisäksi Särkänniemen alueella on talvista ohjelmaa. Ohjatuissa lumenveistopajoissa lapset pääsevät harjoittelemaan taitojaan, ja alueelle rakennetaan myös pulkkamäki. Särkänniemen kohteista avoinna ovat Delfinaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni ja Akvaario. Alueelle on vapaa pääsy, kohteisiin voi ostaa edullisen Talviavaimen (23 €). Kisojen yhteistyökumppanina on Cumulus-hotellit.

Seuraavana viikonloppuna 23.–24.2. maailmanennätysyritys ja TUL:n Tuiketta Talveen tapahtuma

Useissa SM-kisoissa palkittu ja Suomea myös kansainvälisissä jäänveistokisoissa edustanut jäätaitelija Pasi Ahokas tekee uuden aluevaltauksen. ”Tavoitteenani on rakentaa yksin 24 tunnin aikana 8-10 metriä korkea jääveistos. Vastaavaa yritystä ei ole tehty aiemmin”, kertoo Ahokas.  Teoksen valmistus alkaa lauantaina 23.2. klo 18, ja valmista pitäisi olla siis sunnuntaina 24.2. klo 18. Teos tulee sijoittumaan Delfinaarion edustalle, jossa yleisö voi seurata ennätysyritystä.

Sunnuntaina 24.2. klo 18-20  TUL järjestää Särkänniemessä Tuiketta Talveen –tapahtuman. Alueelle tulee runsaasti talvisia toimintapisteitä, pulkkamäkiä, lumiukkohahmoja ja napakelkka. Myös jäänveiston SM-teokset ovat esillä kauniisti valaistuina.

Lisätiedot tapahtumasta http://www.sarkanniemi.fi/

Tampereen Särkänniemi Oy perustettiin Tampereella vuonna 1966. Sen pyörittämä Särkänniemen Elämyspuisto koostuu kuudesta nähtävyyskohteesta (Delfinaario, Akvaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni, Lasten Eläintarha sekä huvilaitealue). Lisäksi alueella sijaitsee Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo. Kesällä 2012 alueella avattiin maailman ensimmäinen Angry Birds Land. Särkänniemen Elämyspuistosta onkin muodostunut Suomen suurin ja monipuolisin vapaa-ajankeskus.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.