Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri (sd.) ja kansanedustaja Elisabeth Nauclér vierailevat Serbiassa 31.1.–2.2. He osallistuvat Serbian naiskansanedustajille järjestettävään seminaariin Rumassa sekä vierailevat Serbian parlamentissa Belgradissa.

Rumassa järjestettävä Legislative Authority and Procedures in Achieving Gender Equality -seminaari on osa Women for Democracy and Equality-hanketta, jonka tarkoituksena on lisätä tasa-arvoa Serbiassa tukemalla serbialaisten naiskansanedustajien osaamisen kasvattamista ja verkostoitumista. Kansanedustajat Kumpula-Natri ja Nauclér sekä suuren valiokunnan valiokuntaneuvos Anna Sorto pitävät seminaarissa puheenvuoronsa EU-asioiden käsittelystä. Seminaariin osallistuu myös Serbian EU-integraatiosta vastaava varapääministeri Suzana Grubjesic, Serbian terveysministeri Slavica Djukic Dejanovic sekä muita Serbian valtionhallinnon ja kansalaisyhteiskunnan edustajia.

Serbialaisten naiskansaedustajien osaamista ja verkostoitumista edistävä hanke alkoi viime keväänä ja kestää puolitoista vuotta. Sen rahoittajina ovat Suomen Serbian suurlähetystö ja EU-delegaatio Serbiassa. Hankkeen toteuttaa serbialainen kansalaisjärjestö Belgrade Fund for Political Excellence. Suomen eduskunnassa hanketta koordinoi kansanedustaja Elisabeth Nauclér.

Kumpula-Natri ja Nauclér vierailevat ennen seminaaria pääkaupunki Belgradissa, jossa tapaavat Serbian parlamentin puhemiehen Nebojsa Stefanovicin, varapääministeri Grubjesicin sekä parlamentin ulkoasiainvaliokunnan ja EU-integraatiovaliokunnan jäseniä. Matkan ohjelmaan kuuluu myös vierailu Serbian EU-integraatiotoimistossa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.