Kotiseutumuseo Klaavola, Tuusulassa

Tuusulassa vietetään laskiaissunnuntaita 10.2.2013 klo 11–16 Klaavolantien museomaisemissa, jossa Kotiseutumuseo Klaavola ja Ilmatorjuntamuseo järjestävät ohjelmaa koko perheelle. Tapahtumalla juhlistetaan myös Tuusulan 370-vuotista historiaa. Klaavolantien perhelaskiaisessa pääsee perinteiseen suomalaisen laskiaisenvieton tunnelmaan pulkkamäissä, laskiaishenkisissä esityksissä, poniratsastuksessa ja monissa muissa aktiviteeteissä.  Tapahtumaan on vapaa pääsy ja museoiden järjestämät ohjelmat ovat maksuttomia.

Ilmatorjuntamuseolla on poniratsastusta klo 11–13 ja kaverikoirat tavattavissa, toki eläinten ehdoilla. Pihapiirissä ovat myös pulkka- ja liukurimäet pienten ja vähän isompienkin käyttöön. Hiihtolatu lähtee museon nurkalta. Ilmatorjuntamuseolla on myynnissä mm. hernekeittoa kenttäkeittiöstä, grillimakkaraa ulkogrillistä ja kahviossa munkkeja ja kahvia. Samalla kannattaa tutustua myös Ilmatorjuntamuseon näyttelyihin. Tuusulan Mieslaulajat esittävät talvisia lauluja Tuusula-hallissa klo 12.30.

Kotiseutumuseo Klaavolan pihalla on mahdollista osallistua tai seurata laskiaishenkisiä leikkejä, mm. köydenvetoa, suutarin sohimista ja keppihevosjuoksua klo 12 ja 14. Teatteri T esittää laskiaisaiheiset kuvaelmat Klaavolan päärakennuksen tuvassa klo 11.30 ja 13.30. Klaavolan pihatuvassa toimii klo 11–15.30 askartelupaja, jossa tällä kertaa askartelumateriaalina ovat litteät puutikut. Näistä voi tehdä esimerkiksi pannunalusen tai pikkutaulun, palapelin tai koristekelkan. Klaavolassa on myös esillä laskiaiseen liittyvä pienoisnäyttely.

Oman elämyksensä tarjoaa myös lettujen paisto nuotiolla. Klaavolan pihamaalla paistetaan euron hintaisia lettuja Tuusula-Seuran ohjauksella.

Jotta liikkuminen museoiden alueella on mukavampaa ja turvallisempaa, on Klaavolantie suljettu liikenteeltä Kulloontien ja Rykmentintien väliltä. Pysäköintipaikkana toimii Rykmentintien P-alue.

Tapahtuman järjestävät Ilmatorjuntamuseo, Tuusulan kunnan kulttuuri ja museo sekä Tuusula-Seura. Ohjelmaa ovat järjestämässä myös Tuuspartio ja Keski-Uudenmaan Rauhanturvaajat.

Kotiseutumuseo Klaavola ja Ilmatorjuntamuseo 

Klaavolantie 2 ja 3, Tuusula
www.tuusula.fi

Tuusula 370 vuotta. Tuusula tunnetaan kultakauden taiteilijayhteisöstä, vahvoista sotilasperinteistä sekä Jokelan ja Kellokosken teollisuushistoriasta. Hyvät yhteydet, sijainti pääkaupunkiseudun kupeessa ja Tuusulanjärvi ovat olleet menestystekijöitä, joiden ansiosta vehreästä maalaispitäjästä on kasvanut liki 38 000 asukkaan kunta. Olemme ylpeitä värikkäästä ja kiehtovasta historiastamme, joka juontuu vuoteen 1643 Tuusulan kappeliseurakunnan perustamiseen.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.