Michael Monroe ja Christian Casagrande The Voice of Finlandin pressitilaisuudessa.

Lauri Tähkän kuvalla varustettu The Voice of Finland -Ässä toi tammikuussa 100 000 euron päävoiton. Kilpailussa mukana oleva Christian Casagrande luottaa silti oman tiiminsä tähtivalmentajan Michael Monroen tuomaan onneen. Tapasimme Christianin tammikuun lopussa, kun ohjelmassa esitetään vielä viimeisiä Ääni ratkaisee -kierroksia. Christian kertoo, mikä sai hänet innostumaan laulamisesta ja kuinka hän taktikoi oman Ääni ratkaisee -esityksensä niin, että juuri Monroen tuoli olisi se, joka kääntyisi.

Joku onnekas osti tammikuussa Jyväskylän Matkakeskuksen R-kioskilta The Voice of Finland -Ässä-arvan. Liekö pelaaja ollut tähtivalmentaja Lauri Tähkän fani, tai kenties kannattanut jotakuta tämän tiimissä kilpailevaa, mutta joka tapauksessa neljän tähtivalmentajan joukosta raaputettavaksi valikoitui juuri Lauri Tähkän näköisarpa. Valinta kannatti, sillä arvasta paljastui 100 000 euron voitto

The Voice of Finland -Ässien 100 000 euron päävoittoja jäljellä vielä useita, ja voitot voivat olla kenen tahansa tähtivalmentajan arvoissa. Voittoja ei siis ole jaettu siten, että kunkin tähtivalmentajan arvassa olisi sama määrä päävoittoja tai voittoja ylipäätään.

”Monroe on vilpitön ja määrätietoinen valmentaja”

Jos The Voice of Finland -kisaaja Christian Casagrandelta kysyttäisiin, hänen arpavalintansa olisi luonnollisesti oma valmentaja Michael Monroe, jonka tiimiin hän päätyi ohjelman kolmannessa jaksossa. Christianin tulkinta AC/DC:n Highway To Hellista vakuutti tähtivalmentajat siinä määrin, että kolme tuolia kääntyi ja Michael Monroe turvautui seteleiden heilutteluun vakuuttaessaan, että hänen tiiminsä olisi rock-miehelle se ainoa oikea.

– Olisin valinnut Monroen joka tapauksessa. Biisivalinnankin mietin niin, että todennäköisyys sille, että Michael kääntyy, olisi mahdollisimman suuri. Tiesin, että hän on AC/DC-fani, ja nimenomaan Bon Scott -aikaisen AC/DC:n, Christian kertoo.

Christian ei säästele kehuja puhuessaan tiiminsä tähtivalmentajasta.

– Michael on ihana ihminen, niin vilpitön. Samalla hän on valmentajana hyvin määrätietoinen ja sanoo, jos on jotain sanottavaa.

Musiikkia ja soittamista Christian on harrastanut koko ikänsä, mutta laulaminen alkoi kirjaimellisesti siitä hetkestä, kun hänen nimellään varustettu karaoke-lappu vietiin aikoinaan vantaalaisen Julia-karaokebaarin isännälle.

– Kaverini oli päättänyt täyttää lapun ja valita biisin nimelläni. Aavistelin vähän, että näin voisi käydä, ja hetken päästä minut sitten kutsuttiin laulamaan.

Biisi oli Mamban Älä jätä minua, ja Christian muistaa ennen kappaleen alkua ajatelleen, että ”vitsit, toivottavasti tykkään laulamisesta”.

– Olinhan minä kotona laulanut mukana musiikkia kuunnellessa ja tiesin pysyväni nuotissa, mutta ei minulla ollut hajuakaan siitä, olisinko hyvä laulaja tai erikoinen laulaja tai mitään sellaista.

Mambasta Guns N’ Rosesiin

Seuraavana päivänä Christian lähti kaverinsa kanssa tämän ehdotuksesta Sokos Hotel Vantaan alakerrassa olevaan Hertas-pubiin, joka on tunnettu kovatasoisista karaokeilloistaan. Kappalevalinta oli tälläkin kertaa Mamban Älä jätä minua, koska se nyt oli mennyt hyvin edellisenäkin päivänä.

– Omaa vuoroa odottaessani kuuntelin, kun jengi lauloi kaikkia hyviä menobiisejä, ja ajattelin, että ”ei hitto, kohta minut kutsutaan laulamaan Älä jätä minua, ja koko fiilis lässähtää”.

Hän päätti käydä vaihtamassa kappaletta. Listaa selatessa katse osui Guns N’ Rosesin Sweet Child O’ Mineen.

– Hetken mielijohteesta päätin vetää sen, koska tiesin osaavani sanat. Ja kun biisi alkoi, tausta oli ihan kuin alkuperäinen, kitarasaundit ja kaikki. Ajattelin, että ”Voit vitsit, mikä saundi! Nyt mä voin olla Axl Rose!”.

– Kun menin palauttamaan mikrofonia tiskille, karaokeisäntä sanoi, että hänen täytyy kyllä tunnustaa, että oli aluksi hiukan epäileväinen. Hän oli katsonut, että ”Jaahas, mies, jolla on sisällä Mamban Älä jätä minua, tulee vaihtamaan sen Guns N’ Rosesin Sweet Child O’ Mineen. Saas nähdä, mitä tulee”.

Tämän jälkeen se oli menoa. Christian paineli ilta toisensa perään monta kertaa viikossa suoraan töistä Hertakseen laulamaan. Hän on vakaasti sitä mieltä, että kunnon karaokesta saa erinomaista kokemusta laulamiseen ja esiintymiseen.

– Sinne Hertakseen vaan laulamaan. Siellä laulajien taso on niin kova, että väkisinkin oppii.

Kaksintaistelut eivät jännitä

Nykyisin Christian laulaa muun muassa AC/DC-coverbändissä. The Voice of Finlandiin osallistumista hän mietti jo viime kaudella. Vielä viimeisenä ilmoittautumispäivänä hän harkitsi ääninäytteen lähettämistä, mutta päätti kuitenkin vielä odottaa.

– Halusin nähdä, millaisesta ohjelmasta on kyse, ennen kuin osallistun. Päätin, että jos ohjelma vaikuttaa hyvältä, niin sitten osallistun seuraavalle kaudelle. Katsoin ensimmäisen kauden jokaisen jakson, ja kun kilpailijoita haettiin toiselle kaudelle, laitoin ääninäytteen menemään. Biisi oli AC/DC:n Touch Too Much.

Christian selvitti tiukan ja monivaiheisen karsintaprosessin läpi tiensä Ääni ratkaisee -nauhoituksiin tunnetuin seurauksin.

”Mä en oo oikeastaan koskaan kuullut luonnossa yhtä hienoa soundia. Se on ihan kuin Bon Scott”, Monroe intoutui hehkuttamaan Highway to Hell -esityksen jälkeen.

Kun Ääni ratkaisee -vaiheet on käyty läpi ja tähtivalmentajat valinneet oman tiiminsä, alkaa todellinen taisto, kun kilpailijat pääsevät laulamaan toisiaan vastaan kaksintaisteluissa. Onko porukassa havaittavissa keskinäistä kilpailua?

– Ei yhtään. Se ei tunnu yhtään siltä. Enemmänkin tuntuu siltä, että ollaan porukalla tekemässä samaa ohjelmaa mielettömän hyvien tyyppien kanssa. Enkä tarkoita pelkästään kanssakilpailijoita vaan myös tuotantotiimiä ja koko porukkaa. Mahtavan hyvä fiilis!

– En niinkään jännitä esiintymistä tai sitä, kuka kaksintaistelussa tulee vastaan laulamaan. Ainoastaan biisivalintaa jännitän, että onko se sellainen, missä itse olen vahvoilla. Mutta luotan siihen, että Michael on rock-mies ja valitsee biisit sen mukaan, Christian virnistää.

The Voice of Finland -Ässä-arvat ovat myynnissä Veikkauksen netissä, mobiilissa ja myyntipaikoissa koko ohjelmakauden ajan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.