Kaksi jäällä liikkunutta henkilöä vajosi kelkkoineen jään läpi Loviisan edustan merialueella Keipsalon pohjoispuolella. Tieto tapahtumasta tuli Rajavartiolaitoksen Meripelastuslohkokeskus Helsinkiin 1.2.2013 klo 2030. Miehet pääsivät ylös vedestä, mutta joutuivat uudelleen veden varaan hätäpuhelun aikana. Henkilöiden onnistui päästä toistamiseen jään päälle. Paikalle hälytettiin Rajavartiolaitoksen päivystävä meripelastushelikopteri, Kotkan merivartioaseman ilmatyynyalus sekä lisäksi FinnHems10 pelastushelikopteri ja rannalle valmiuteen pelastuslaitoksen maayksiköitä. Kohteelle ensimmäisenä saapunut pelastushelikopteri FinnHems10 kuljetti lievästi kylmettyneet miehet mantereelle Tjuvön rantaan, jossa henkilöt saivat tarvittavan hoidon ensihoitoyksikön toimesta. Rajavartiolaitos varoittaa ulkoilijoita vaihtelevista jääolosuhteista merialueella ja kehottaa jäällä liikkujia erityiseen varovaisuuteen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.