Sisäministeri Päivi Räsänen

Sisäministeri Päivi Räsänen vierailee Yhdysvalloissa 4.-9. helmikuuta 2013. Ministeri Räsänen tapaa matkallaan Yhdysvaltojen sisäisestä turvallisuudesta vastaavan ministeri Janet Napolitanon. Tapaamisen aiheina ovat terrorismin torjunta ja maiden välinen poliisiyhteistyö.

Lisäksi ministeri Räsänen tapaa presidentti Barack Obaman kyberneuvonantajan J. Michael Danielin. Aiheena tapaamisessa on kyberturvallisuus ja Suomen uusi kyberturvallisuusstrategia.

Ministeri Räsänen vierailee matkallaan myös YK:ssa ja keskustelee YK:n rauhanturvatoiminnasta vastaavan alipääsihteeri Hervé Ladsouksen kanssa mahdollisuuksista lisätä suomalaisasiantuntijoita YK:n siviilikriisinhallintaoperaatioissa.

Sisäministeri Räsänen osallistuu matkan aikana myös kansalliseen rukousaamiaiseen, jonka avaa presidentti Obama puheellaan. Kansallinen rukousaamiainen (National Prayer Breakfast) on Yhdysvaltain kongressin vuosittain järjestämä tapahtuma, jossa maan poliittinen johto, liike-elämän johto ja kutsutut kansainväliset vieraat kokoontuvat keskusteleman eri teemoista. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1953.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.