Tulipaloissa on ennakkotietojen mukaan kuollut tammikuun loppuun mennessä 11 ihmistä. Menehtyneistä noin puolet oli yli 65-vuotiaita. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön seurantaan. Palokuolemia on 3 enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Tulipaloissa on ennakkotietojen mukaan tänä vuonna kuollut 11 ihmistä. SPEKin seurannan mukaan palokuolleista 7 on miehiä, 3 naisia, ja yhden sukupuoli ei ilmene mediatiedoista. Tänä vuonna palokuolemia on 3 enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan, ja 4 enemmän kuin vuonna 2011.

Viisi tulipaloissa kuolleista eli noin puolet niistä, joiden ikä ilmenee seurantatiedoista, oli ennakkotietojen mukaan yli 65-vuotiaita.

Tammikuun palokuolemista yli puolet tapahtui kerrostaloissa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa, että tulipalo on aivan yhtä vaarallinen kerrostaloasunnossa kuin omakotitalossakin. Irtaimiston palo asunnossa on yleensä nopea ja raju ja aiheuttaa palokuoleman riskin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.