Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb osallistuu Brysselissä tänään 4. helmikuuta yleisten asioiden neuvoston kokoukseen.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb osallistuu Brysselissä tänään 4. helmikuuta yleisten asioiden neuvoston kokoukseen, jonka pääaiheena on loppuviikolla pidettävän EU-maiden päämiesten Eurooppa-neuvoston kokouksen valmistelu. Eurooppa-neuvoston kokouksena aiheina ovat EU:n monivuotinen rahoituskehys vuosille 2014-2020, kauppapolitiikka sekä ulkosuhteet.

Kauppapolitiikassa keskitytään niihin aloihin, joilla on eniten kasvua ja työllisyyttä edistäviä vaikutuksia. Suomi katsoo, että parhaat keinot vahvistaa Euroopan kilpailukykyä kolmansien maiden markkinoilla ovat kaupan vapauttaminen, protektionismin torjuminen, monenkeskeisesti sovittujen yhteisten sääntöjen sekä jo olemassa olevien vapaakauppasopimusten asianmukainen toimeenpano. Suomi tukee laaja-alaisten vapaakauppasopimusneuvotteluiden käynnistämistä Yhdysvaltojen kanssa mahdollisimman pian. EU:n tulisi suhtautua ennakkoluulottomasti ja avoimesti kaupan vapauttamista koskeviin erilaisiin lähestymistapoihin tilanteessa, jossa monenkeskinen neuvotteluraide on lukkiutuneessa tilassa.

EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä Eurooppa-neuvosto ei saavuttanut yhteisymmärrystä marraskuussa, ja neuvotteluja päätettiin jatkaa helmikuun Eurooppa-neuvostossa. Uutta esitystä kehykseksi ei anneta ennen kuin vasta torstaina 7. helmikuuta alkavassa Eurooppa-neuvoston kokouksessa, eikä kehysneuvotteluja valmistella nyt yleisten asioiden neuvostossa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.