Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt ilmoittaa tyytymättömyyttä Helsingin käräjäoikeuden 30.1.2013 antamassa ns. Nuorisosäätiön ratkaisussa siltä osin kuin asiassa on kyse vastaaja Jukka Vihriälälle tuomitusta vankeusrangaistuksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Vihriälän 1 vuoden 6 kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjän vaatimus oli 2 vuotta 6 kuukautta ehdotonta vankeutta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoo, että rikoksen vahingollisuus ja vaarallisuus sekä Vihriälän syyllisyys edellyttävät ankarampaa rangaistusta.

Vastaaja Antti Kaikkosen osalta syyttäjä harkitsee mahdollisen vastavalituksen laatimista siinä tapauksessa, että Kaikkonen hakee muutosta itseään koskevaan ratkaisuun.

Muiden vastaajien osalta syyttäjä tyytyy käräjäoikeuden tuomioon.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.