Suuri valiokunta kuuli kokouksessaan keskiviikkona 6. helmikuuta pääministeri Jyrki Kataista loppuviikon Eurooppa-neuvostosta, jonka pääaiheena ovat neuvottelut EU:n monivuotisista rahoituskehyksistä vuosille 2014–2020.

Koska rahoituskehyksistä ei päästy sopuun marraskuun 2012 Eurooppa-neuvostossa, neuvotteluja jatketaan tämän vuoden puolella. Suomen neuvottelutavoitteet ovat samat, jotka suuri valiokunta hyväksyi hallituspuolueiden äänin marraskuun neuvostoa varten. Suomi pyrkii hillitsemään nettomaksuasemansa kasvua ja kannattaa rahoituskehyksen kurinalaista tasoa. Suomelle keskeisiä tavoitteita ovat myös maatalouden ja erityisesti maaseudun kehittämisrahoituksen sekä Itä- ja Pohjois-Suomen erityisrahoituksen turvaaminen. Pääministeri Katainen arvioi suurelle valiokunnalle, että neuvotteluratkaisun aikaansaaminen edellyttää kaikilta osapuolilta vastaantuloa tavoitteissaan. Suomi hakee oikeudenmukaista ratkaisua verrattuna muihin taloudeltaan saman tason maihin. Katainen myös totesi, että jos sopu viivästyy, siitä ei ole kenellekään etua.

Tulevassa Eurooppa-neuvostossa käsitellään rahoituskehysten lisäksi EU:n kauppapolitiikkaa, unionin eteläisen naapuruston sekä Malin tilannetta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.