FM Maria Kekki (33) on määrätty elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren EU-asioista ja kansainvälisistä asioista vastaavaksi virkamiessihteeriksi.

Työ- ja elinkeinoministeriössä tehtävää aiemmin hoitanut VTM Nina Hyvärinen siirtyi tammikuussa erityisasiantuntijaksi valtioneuvoston kanslian taloudellisten ulkosuhteiden yksikköön.

Kekki on toiminut vuodesta 2008 lähtien ylitarkastajana ministeriön energiaosastolla vastuualueinaan erityisesti EU-asioiden kansallinen koordinointi ja kansainvälisten energia-asioiden koordinointi. Tätä ennen hän on työskennellyt ylitarkastajana ja EU-avustajana ympäristöministeriössä vuosina 2005-2008.

Lisäksi hänellä on kansainvälistä työkokemusta Euroopan tuulivoimajärjestöstä (EWEA) Brysselissä, Euroopan ympäristöpolitiikan instituutista Lontoossa, ulkoaisainministeriön Suomen Washingtonin suurlähetystöstä ja Itämeren neuvoston sihteeristöstä Tukholmassa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.