112-päivää vietetään vuosittain helmikuun 11. päivä ja sen jatkuvana teemana on arjen sankaruus. Arjen sankarien juhlapäivästä on vuosien saatossa luotu valtakunnallisesti merkittävin turvallisuuden yhteistyökampanja. Tänä vuonna valtakunnalliseksi Arjen sankariksi on valittu Tiina Koivula Teuvalta.

112-päivän kampanjaa vietetään Suomessa jo 17. kertaa. 112-päivänä herätellään ihmisiä tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään erilaisia vaaratilanteita sekä opastetaan heitä aktiiviseen ja vastuulliseen toimintaan mahdollisissa hätätilanteissa. Samalla lisätään kansalaisten turvallisuusmyönteisyyttä sekä turvallisuustietoja ja -taitoja. Kampanja haluaa muistuttaa turvallisen arjen merkityksestä ympäri vuoden ja huipentuma on Arjen sankareiden juhlapäivä 11. helmikuuta.

Arjen sankari Tiina Koivulalle vanhusten hyvinvointi on kaikki kaikessa

Vuoden 2013 Arjen sankariksi valittiin kampanjan nettisivuille tehtyjen ilmiantojen perusteella Tiina Koivula Teuvasta. Koivula työskentelee Teuvan vanhustenkotiyhdistys Ry:n rivitaloissa emäntänä ja talonmiehenä ja vastaa päivittäin noin 50 vanhuksen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta monin tavoin. Arjen sankari palkitaan 112-päivän päätapahtumassa Vaasassa.

Lue lisää Arjen sankari Tiina Koivulasta: www.112-paiva.fi/fi/uutiset/35

Päätapahtuma Vaasassa lauantaina 9.2.2013

Hätänumeropäivän kampanjan valtakunnallista päätapahtumaa vietetään nyt neljättä kertaa. Päätapahtuma järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla ja tänä vuonna päätapahtuma on Vaasassa. 112-päivän päätapahtumaa vietetään lauantaina 9. helmikuuta Vaasan keskustassa, kauppakeskus Rewell Centerissä.

Yleisölle avoimessa päätapahtumassa mukana ovat eri turvallisuustoimijat viranomaisista järjestöihin. Tapahtuman avaavat sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko ja kansliapäällikkö Päivi Nerg sisäasiainministeriöstä. Ohjelmassa on muun muassa elvytysnäytös, turvallisuusopastusta ja kalustoesittelyä.

Vuosittain eri puolilla Suomea järjestetään 112-päivän tapahtumia lähes 200.

Katso lähin tapahtumasi: www.112-paiva.fi/fi/paasivu/tapahtumat.html 

Yhteistyöt SPR:n kanssa

Kampanja tekee tänä vuonna yhteistyötä Suomen Punaisen Ristin kanssa, joka auttaa viranomaisia isoissa onnettomuuksissa, opettaa ensiapua ja henkistä tukea, välittää vapaaehtoisia yksinäisille ystäviksi ja tukee omaishoitajia jaksamaan. Punaisen Ristin vapaaehtoiset vievät 112-päivän viestiä eteenpäin ja opastavat hätänumeron 112 käytössä.

Perinteinen hätätiedotekokeilu 112-päivänä

Valtakunnallista hätätiedotteiden välitysjärjestelmää testataan perinteisesti 112-päivänä. Kokeilu suoritetaan maanantaina 11.2.2013 klo 11.20. Kokeilusta kertova teksti pyörii televisiossa ruutukehänä kuvaruudun ylälaidassa ja siitä kerrotaan teksti-TV:n sivulla 112. Hätätiedotejärjestelmää testataan myös radiossa. Kokeiluun osallistuvat Yleisradio Oy, MTV Oy, SWelcom Oy, Ålands Radio, TV Ab sekä kaikki kaupalliset radiot.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.