Itä-Uudenmaan poliisilaitos on selvittänyt kaksi lyhyessä ajassa tehtyä myymälävarkaussarjaa. Varkauksista epäillään kahta samasta Itä-Euroopan maasta tullutta kolmen hengen ryhmää, jotka ovat kuitenkin toimineet erillään. Molempien ryhmien kohteena olivat pääasiassa pääkaupunkiseudun suuret kauppakeskukset. Poliisi löysi kummankin ryhmän kiinnioton yhteydessä valtavat määrät anastettua omaisuutta.

Ensimmäinen ryhmä anasti kenkiä ja vaatteita noin 20 000 euron arvosta 
Ensimmäinen ryhmä tuli Suomeen 27.12.2012 ja heidän oli tarkoitus poistua Suomesta jo 29.12.2012. Yksi ryhmän jäsenistä jäi 28.12. kiinni myymälävarkaudesta Vantaan Jumbossa. Hän oli pukenut kolme arvokasta takkia oman takkinsa alle ja poistunut liikkeestä maksamatta. Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella poliisi teki 29.12. kotietsinnän kiinniotetun miehen leirintäalueella olleeseen majapaikkaan. Sieltä poliisi löysi valtavan määrän liikkeistä anastettua omaisuutta ja kaksi rikoskumppania, jotka otettiin myös kiinni.
Esitutkinnassa selvisi, että ryhmän jäsenet ovat anastaneet tuotteita mm. Helsingin Itiksestä, Vantaan Jumbosta, Espoon Sellosta ja Lahden Triosta. Ryhmän jäsenet ovat tehneet varkauksia ainakin 20 liikkeessä. Ryhmän hallusta on takavarikoitu mm. 50 paria kenkiä ja 60 takkia. Takavarikoidun omaisuuden yhteisarvo on noin 20 000 euroa. Kaksi epäiltyä on lisäksi maahantulokiellossa aikaisempien rikosten vuoksi.

Toinen ryhmä varasti vaatteita, kosmetiikkaa ja lasten leluja yli 11 000 euron arvosta
Toinen ryhmä tuli suomeen 28.12.2012 ja heidän oli myös tarkoitus poistua Suomesta heti seuraavana päivänä. Kolmikko otettiin kiinni 29.12. edellä mainitun leirintäalueelle tehdyn kotietsinnän yhteydessä. Myös heidän hallustaan löytyi suuri määrä anastettua omaisuutta.
Toisen ryhmän epäillään anastaneen Helsingin Itiksestä ainakin 12 eri liikkeestä ja Espoon Sellosta ainakin 8 eri liikkeestä. Ryhmän hallusta on takavarikoitu vaatteita, kosmetiikkaa ja lasten leluja. Takavarikoitujen tuotteiden yhteismäärä on noin 300 kappaletta ja niiden yhteisarvo on yli 11 000 euroa.

Myymälävarkaussarjojen esitutkinta on valmistunut ja jutut siirtyvät syyttäjälle

Vantaan käräjäoikeus on vanginnut kaikki kuusi henkilöä varkauksista epäiltynä ja viisi heistä on edelleen vangittuna. Juttujen esitutkinta on valmistunut tällä viikolla ja ne on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.