Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki

Arhinmäki vieraili Turun telakalla
– Vasemmistoliittoon telakkateollisuuden toimintaryhmä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki vieraili tänään STX:n Turun telakalla. Vierailun tarkoitus oli tutustua Turun telakan tilanteeseen sekä keskustella yhdessä telakka-alan toimijoiden, erityisesti työntekijöiden edustajien kanssa, miten laivanrakennuksen toimintaedellytyksiä Suomessa voidaan vahvistaa.

Tätä työtä on tarkoitus jatkaa Vasemmistoliiton yhteyteen perustettavan telakkateollisuuden toimintaryhmän kautta. Sen tehtävä on pohtia kouriintuntuvia keinoja, jolla alan tulevaisuus Suomessa turvataan.

– Suomessa on koko maailman mittakaavassa ainutlaatuista telakkateollisuuden osaamista, erityisesti risteilijöiden rakentamisessa ja arktisessa laivanrakennuksessa. Tätä osaamista ei saa päästää hiipumaan pois, vaikka alalla onkin nyt ajankohtaisia ongelmia, Arhinmäki sanoo.

– Hallitus epäonnistui yhden laivatilauksen saamisessa Suomeen, mutta kurjuuteen ei pidä jäädä makaamaan. Laivanrakennuksella on varmasti tulevaisuutta. Nyt on pohdittava yhdessä alan toimijoiden kanssa, miten tästä mennään eteenpäin.

Arhinmäen mukaan yksi väline tässä työssä on Vasemmistoliiton yhteyteen pikaisella aikataululla kasattava toimintaryhmä, joka kokoaa yhteen puolueen keskeiset tekijät laivanrakennusteollisuuteen liittyen.

Työryhmän yhteispuheenjohtajina toimivat kansanedustaja Kari Uotila sekä STX:n Turun telakan työsuojeluvaltuutettu Ari Rajamäki.

– Uotila on ollut mukana aiemminkin, kun Suomessa on pelastettu telakkateollisuuden toimintaedellytyksiä. Hänen kokemukselleen on nyt käyttöä. Vasemmistolle on keskeistä se, että laivanrakennus tuo jatkossakin Suomeen työpaikkoja. Siksi on tärkeää, että työntekijöiden edustajat ovat mukana, kun koko alan tulevaisuutta pohditaan.

Ryhmältä pyydetään esityksiä nopealla aikataululla. Vasemmistoliitto aikoo viedä toimintaryhmän esityksiä hallituksen käsiteltäväksi.

Ryhmän jäseniä ovat:

Puheenjohtajat
kansanedustaja Kari Uotila
STX:n Turun telakan työsuojeluvaltuutettu Ari Rajamäki

Jäsenet:
kansanedustaja Jari Myllykoski
pääluottamusmies Ilpo Haaja, Arctech Helsinki Shipyard oy
työsuojeluvaltuutettu Hannu Keskitalo, STX:n Rauman telakka
vastaava tutkija Timo Eklund, Metalliliitto
johtaja Markku Palokangas, ammattiliitto Pro
erityisavustaja Sarianne Hartonen, liikenne- ja viestintäministeriö
valtiosihteeri Jarmo Lindén, opetus- ja kulttuuriministeriö
erityisavustaja Anne Moilanen, opetus- ja kulttuuriministeriö
elinkeinopoliittinen asiantuntija Sauli Hievanen, SAK
metallimies Raimo Nieminen, Vasemmistoliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja

Työryhmän sihteerinä toimii ministeri Paavo Arhinmäen eduskunta-avustaja Antero Eerola.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi