Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne kehottaa palkansaajakeskusjärjestöjä miettimään voimakkaampia toimia raamisopimuksessa sovittujen asioiden toteuttamiseksi.

Pron Rinne:
Palkansaajien keskusjärjestöjen voimistettava toimia raamisopimuksen puolesta

– On käsittämätöntä, että EK edelleenkin uppiniskaisesti ilmoittaa kieltäytyvänsä toteuttamasta raamisopimuksessa sovittuja sopimuksia. EK:n tämän päiväinen ilmoitus tarkoittaa, ettei palkansaajilla ole sellaista sopijaosapuolta, jonka allekirjoittamiin sopimuksiin voisi luottaa, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne toteaa pettyneenä.

– Suomalaisen työelämän keskeinen elementti ja vahvuus on ollut, että kumpikin osapuoli on noudattanut solmittuja sopimuksia. Kaikkia työelämän kysymyksiä ei ole tarvinnut säätää lailla, kun osapuolet ovat noudattaneet pelisääntöjä. Se on tuonut työelämän säätelyyn joustavuutta, Rinne huomauttaa.

– Tällä sopimuskaudella EK on päättänyt vetää sopimusyhteiskuntamme pöntöstä alas. Keskusjärjestöjen on mietittävä, millä – tähän astista voimakkaammilla – keinoilla raamisopimuksessa sovitut asiat saadaan toteutettua, Rinne painottaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.