Sporttimekka, STBR Star Oy (Hämeenlinna) ja Power Center Oy (Kerava) ovat vetäneet pois markkinoilta unkarilaisen Hot Blood -nimisen urheilijoille tarkoitetun ravintolisän. Hot Blood sisältää RASFF-ilmoituksen mukaan trikreatiinimalaattia ja trikreatiiniorotaattia, jotka katsotaan EU:ssa hyväksymättömiksi uuselintarvikkeiksi ja joiden turvallisuutta ei ole arvioitu.

Uuselintarvikkeella tarkoitetaan elintarviketta, jota ei ole merkittävissä määrin käytetty ihmisravintona EU:n alueella ennen vuotta 1997. Uuselintarvikkeiksi katsottavien elintarvikkeiden markkinoille saattaminen on luvanvaraista ja luvan saanti edellyttää turvallisuusarvioinnin läpäisemistä. Trikreatiinimalaatin ja trikreatiiniorotaatin turvallisuudesta kuluttajille ei Saksan viranomaisten mukaan ole riittävästi tietoa.

Tietoa uuselintarvikkeista: Evira.fi Elintarvikkeet Valmistus ja myynti UuselintarvikkeetTietoa ravintolisistä: Evira.fi Elintarvikkeet Valmistus ja myynti Ravintolisät

Asiaa hoitaa Sporttimekassa Toni Rämö, p. 045 120 2611

Asiaa hoitaa Power Center Oy:ssä Marjo Krishi, p. 040 738 3367, info@powercenter.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.