Turun Ohitustiellä tehtiin 8.2.2013 aamulla klo 06.18 näköhavainto sudesta. Paikallisten riistanhoitoyhdistysten (Maskun alue / Turun Seutu) petoyhdysyhenkilöiden vahvistamien havaintojen mukaan susi oli liikkunut päivän aikana mm. Ohitustien ja lentokentän maastoissa. Sudesta tehtiin iltapäivällä n. klo 16.00 tuoreita jälkihavaintoja Moisiontien ja Tampereen valtatien välisellä alueella. Poliisi ja Turun seudun riistanhoitoyhdistyksen SRVA:n toimijat jäljestivät sutta n. klo 17.00 – 19.30 välisenä aikana Moisiontien, Vaistentien, Vähämoisiontien ja Tampereen valtatatien (VT 9) välisellä alueella. Poliisi oli antanut tilanteessa määräyksen, että susi lopetetaan jos se havaitaan kyseisellä rajatulla alueella.

Jäljestys lopetettiin tilanteessa, jossa suden todettiin suurella todennäköisyydellä poistuneen kyseiseltä alueelta Tampereen valtatien itäpuolelle alueelle, joka ei ole asutuksen välittömässä läheisyydessä. Jäljestystä haittasi kohtalainen lumisade ja kova tuuli. Jäljestyksessä tehtyjen havaintojen mukaan susi oli kulkenut päivänvalon aikaan alueella sijaitsevien asuinrakennusten pihoilla.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.