Eilisen illan ja viime yön aikana poliisin tietoon tuli yhteensä seitsemän pahoinpitelyä. Pahoinpitelyistä kaksi tapahtui asunnoissa ja viisi yleisillä paikoilla.

20.50 Lahdessa Rauhankadulla mies löi majoitusliikkeessä toista miestä kerran nyrkillä päähän ja poistui paikalta. Asianomistajan kasvoihin tuli turvotusta.

01.20 Lahti Laununaukio. Nuori mies löi toista nuorukaista päällään kasvoihin. Pahoinpidellyltä lohkesi hammas ja huulesta tuli verta. Pahoinpitelijä pääsi rauhoittumaan poliisiasemalle yöksi.

02.55 Lahti Uotilankatu. Nuori pariskunta lähti ravintolasta kotiin. Heitä lähti seuraamaan kaksi miestä, jotka kaatoivat seurueen naisen väkivaltaisesti kohtelemalla kadulle. Tämän jälkeen kaksikko löi seurueen miestä nyrkillä kasvoihin. Pahoinpidellyn miehen silmäkulma turposi. Pahoinpitelijät poistuivat paikalta, eikä heitä tavoitettu.

03.00 Lahti Harju- ja Vesijärvenkadun risteys. Poliisipartio tapasi pahoinpidellyn miehen. Mies kertoi, että oli ollut Aleksanterinkadun alkupäässä olevassa ravintolassa. Siellä mies oli joutunut sanaharkkaan kahden tuntemattoman miehen kanssa. Kaksikko uhkasi hakata miehen. Mies poistui ravintolasta juosten ja uhkailijat lähtivät perään. Uhkailijat tavoittivat miehen Harju- ja Vesijärvenkadun risteyksessä. He löivät miestä useita kertoja päähän. Uhri kaatui maahan pahoinpitelyn seurauksena. Pahoinpitely jatkui potkimisella. Lopuksi pahoinpitelijät raahasivat uhrin nilkoista vetämällä läheiseen pusikkoon. Pahoinpitelijät olivat noin parikymppisiä miehiä ja tässä vaiheessa liikkeellä vihreällä henkilöautolla. Miehet olivat pukeutuneet tummiin takkeihin ja farkkuihin. Pahoinpitelijöitä ei tavoitettu. Uhri vietiin ambulanssilla Päijät-Hämeen keskussairaalaan tutkittavaksi.

03.50 Lahti Marolankatu. Mies etuili taksijonossa ja jonossa ollut mies huomautti etuilijaa asiasta. Etuilija hermostui tästä ja löi jonossa ollutta miestä nyrkillä useita kertoja. Pahoinpitelijä poistui kahden naisen kanssa Mariankatua kirkon suuntaan eikä häntä tavoitettu etsinnöistä huolimatta. Pahoinpitelystä uhrille tuli vertavuotavia haavoja huuliin.

04.00 Lahti Vapaudenkatu. Mies hyökkäsi toisen miehen kimppuun ja löi tätä useita kertoja päähän nyrkillä. Läheisen ravintolan järjestyksenvalvojat tulivat väliin ja tappelu keskeytyi. Pahoinpitelijä pakeni paikalta. Poliisipartiot löysivät tuntomerkkeihin sopivan tekijän lähistöltä. Pahoinpitelijä otettiin kiinni poliisiasemalle tapauksen selvittämistä varten. Uhrin huuli halkesi, kasvoihin tuli turvotusta ja naarmuja sekä silmälasien sangat vääntyivät.

05.00 Nastola Mutkatie. Mies pahoinpiteli naista kerrostaloasunnossa lyömällä ja kuristamalla. Nainen pääsi pakenemaan asunnon vessaan lukkojen taakse. Paikalle mennyt poliisipartio otti pahoinpitelijän kiinni ja mies tuotiin säilöön poliisiasemalle.

Vihjeitä viime yön tuntemattomista pahoinpitelijöistä voi ilmoittaa Päijät-Hämeen poliisin vihjepuhelimeen p.0800 94775.

 

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.