Vientiteollisuuden ammattiliitot – Metallityöväen liitto, Ammattiliitto Pro ja Uusi Insinööriliitto – arvioivat, että palkansaajien ostovoimaa turvaava palkkaratkaisu on paras piristysruiske työllisyydelle ja koko kansantaloudelle myös jatkossa.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallitus ilmoitti eilen, että nollaratkaisu – ja sekin vielä paikallisesti jaettuna – on Suomen kilpailukyvyn pelastus.

EK jätti huomiotta sen, että nykyisessä matalasuhdanteessa nollaratkaisu vain syventäisi kansantalouden ahdinkoa. Siksi palkansaajien ostovoimasta on pidettävä huolta – myös palvelusektorin hyväksi.

Teollisuuden Palkansaajien TP:n puheenjohtajat Riku Aalto, Antti Rinne ja Pertti Porokari edellyttävät, että seuraavalla sopimuskierroksella solmitaan palkansaajien ostovoimaa turvaava palkkaratkaisu. Nollalinja edellyttäisi, että elinkustannukset laskisivat. Sitä puheenjohtajat eivät pidä todennäköisenä. Palkkaratkaisun pitää olla myös oikeudenmukainen, siksi se pitää jakaa yleiskorotuksena kaikille.

Työehtosopimukset sallivat jo nykyisellään runsaasti työpaikkakohtaisia joustoja, jos niistä vain halutaan aidosti sopia, puheenjohtajat muistuttavat EK:lle

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.