Unescon julistamaa Maailman radiopäivää juhlitaan kansainvälisesti 13.2. Koko suomalainen radiokenttä haluaa yhdistää voimansa ja muistuttaa, kuinka hieno väline radio on. Juhlapäivän kunniaksi kaikki Suomen radiot lähettävät kuuntelijoille yhteisen viestin 13.2. kello 9.10. Lisäksi kaikki kanavat soittavat yhdessä ennen tervehdystä Beatlesin klassikkokappaleen All You Need Is Love. 
Toimiala on myös lähettänyt yhteiskirjeen kansanedustajille Maailman radiopäivästä.

Radio on ollut mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa jo 90 vuotta. Marraskuussa 1923 kuultiin maamme ensimmäinen radiolähetys. Iästään huolimatta radio on edelleen tavoittavin sähköinen media, 96 % suomalaisista kuuntelee radiota viikoittain ja päivittäinen kuunteluaika on yli kolme tuntia. Radio on löytänyt luontevan paikkansa myös nettimaailmassa.

Unescon World Radio Dayn tavoitteena on tuoda esiin radion merkitystä kaikkialla maailmassa, ja edistää radionkuuntelun mahdollisuuksia. Unescon mukaan maailmassa on yhä jopa miljardi ihmistä, jotka eivät voi syystä tai toisesta kuunnella radiota. Monissa kehitysmaissa radio on kuitenkin halvin viestin ihmisille, joilla ei ole varaa ostaa lehtiä tai hankkia televisiota. Radio on tärkeä tiedonvälittäjä ja erinomainen viihdyttäjä.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.