Rajavartiolaitos on saanut päätökseen esitutkinnan, jossa epäiltiin laittoman maahantulon järjestämistä Helsingin satamassa 18.1.2013. Rikoksesta epäillään yhteensä neljää henkilöä ja rikosasia etenee nyt syyteharkintaan. Rajavartiolaitoksen, Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikön tekemän esitutkinnan aikana paljastui lisää rikosnimikkeitä sekä juttuun liittyviä henkilöitä.

Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö aloitti 18.1.2013 esitutkinnan, jossa EU-kansalaisen epäiltiin Helsingin satamassa yrittäneen tuoda mukanaan Suomeen kolmannen maan kansalaisen väärennettyjä asiakirjoja hyväksi käyttäen. Esitutkinta kahta satamassa kiinni jäänyttä ulkomaalaista miestä kohtaan aloitettiin rikosnimikkeillä laittoman maahantulon järjestäminen, valtionrajarikos sekä väärennys. Esitutkinta paljasti juttuun liittyvän lisäksi kaksi muuta Helsingissä asuvaa henkilöä. Esitutkinnassa suoritetun kotietsinnän yhteydessä yhden epäillyn asunnosta löydettiin mieshenkilö, joka oli onnistunut oleskelemaan Suomessa laittomasti yli vuoden ajan. Asunnosta löydettiin myös huumausainetta. Huumausainerikoksen osalta tutkinnan on suorittanut Helsingin poliisilaitos.

Tapauksen esitutkintaan liittyen on yksi henkilö ollut vangittuna todennäköisin syin epäiltynä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Laittoman maahantulon järjestämistä koskeva rikosasia etenee nyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.