Turun Suurtorin keskiaika ry järjestää jälleen 27.–30.6.2013 Keskiaikaiset markkinat. Vanhalle Suurtorille, aitoon keskiaikaiseen ympäristöön luodaan koko perheen maksuton markkinatapahtuma. Samalla kun käsityöläiset kaupittelevat tuotteitaan, vaeltelevat aateliset, kirkonmiehet, ilveilijät, huovit, piiat ja rengit yleisön seassa omine juoruineen ja juttuineen. Markkinoiden sisältö koostuu käsityöläisten työnäytöksistä, teatterista, nukketeatterista, musiikista, sirkuksesta, tanssista, torimyynnistä ja monipuolisesta tieteellisestä ohjelmistosta, kuten luennoista ja opastetuista kierroksista. Keskiaikaiset markkinat on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Turun suosituimmista kesätapahtumista ja kerää vuosittain neljänä markkinapäivänä yli 110 000 kävijää. 

Näyttelijäksi Keskiaikaisille markkinoille!
Oletko kiinnostunut näyttelemisestä, keskiajasta, uusista kokemuksista ja mukaansatempaavasta tekemisestä kevään ja kesän aikana? Nyt kaikki uusista haasteista kiinnostuneet voivat hakea mukaan Keskiaikaisten markkinoiden näyttelijäporukkaan! Harjoituskausi alkaa huhtikuun alusta ja huipentuu Keskiaikaisilla markkinoilla nähtävään ulkoilmanäytelmään. Keskiaika ja markkinanäytelmä ovat vuosien saatossa saaneet mukaansa useita innokkaita konkari-harrastajia, jotka tulevat mukaan aina kesä toisensa jälkeen. Viime vuonna markkinoilla nähtiin yli 80 näyttelijän ryhmä! Vuosien varrella keskiaikaista markkinatunnelmaa loihtimassa on ollut sankka joukko kaiken ikäisiä ja näköisiä naisia, miehiä, lapsia ja jopa kokonaisia perheitä. Mukana olijoilta ei vaadita etukäteen keskiaikaharrastaneisuutta tai aiempaa kokemusta näyttelijäntyöstä. Reippaus, rohkeus, iloinen ja positiivinen asenne sekä kyky työskennellä suuressakin ryhmässä ovat sen sijaan tärkeitä. Keskiaikaisten markkinoiden näytelmän taiteellinen työryhmä koostuu teatterialan ammattilaisista, joten näyttelijöille on luvassa varmasti mielenkiintoinen ja antoisa kesä näytelmän parissa. Hakuaika päättyy 11.3.2013.  Näyttelijähakulomake on tulostettavissa Keskiaikaisten markkinoiden nettisivuilla osoitteessa www.keskiaikaisetmarkkinat.fi
Myyjäksi Keskiaikaisille markkinoille!
Mitäpä markkinat olisivatkaan ilman houkutuksia pursuilevaa myyntikojujen rivistöä? Keskiaikaisten markkinoiden ainutlaatuiseen ilmapiiriin kuuluvat olennaisena osana lukuisten käsityötaitajien taidonnäytteet. Keskiaikaisilla markkinoilla on tarjolla perinteisesti käsityötuotteita lukuisilta eri aloilta, aina intarsiasta tekstiilitöiden kautta seppien taontatöihin saakka. Myös tulevalle kesälle odotamme jälleen laajaa ja monipuolista tuotteiden valikoimaa.  Turun Suurtorin keskiaika ry: asettama raati valitsee markkinoilla myytävät tuotteet monipuolisen ja tasokkaan markkinatorin aikaansaamiseksi. Tuotteiden tulee olla jo keskiajalla tunnettuja ja luonnonmateriaalista valmistettuja. Arvostamme selkeää tuotekokonaisuutta ja aitoja käsintehtyjä tuotteita. Keskiaikainen linja tulee huomioida tuotteesta pakkaukseen, kojun koristeluun ja omaan pukeutumiseen saakka. Raaditettavat tuotteet tulee toimittaa tiistaina 12.3.2013 Vanhalle Raatihuoneelle. Myyjähakulomake on tulostettavissa Keskiaikaisten markkinoiden nettisivuilla osoitteessa www.keskiaikaisetmarkkinat.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.