Sallan Tuntsalla rajavalvontaa suorittanut partio tapasi neljä moottorikelkkailijaa, joiden epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen. Puhuttaessaan kelkkailijoita partiolla heräsi epäilys heidän ajokuntoisuudestaan. Puhallutuskokeiden jälkeen epäillyt toimitettiin verikokeeseen. Epäillyistä kolme henkilöä määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Rattijuopumussäännökset koskevat myös moottorikelkkailijaa. Maastossakin rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea alkoholia veressä tai vähintään 0,22 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea alkoholia veressä tai 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Rattijuopumuksesta koituvat seuraamukset ovat samanlaiset maastoliikenteessä kuin muussakin liikenteessä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.