Eduskunnan puolustusvaliokunta matkustaa Norjaan 12.–13.2.2013. Valiokunta keskustelee asiantuntijoiden kanssa Norjan turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä. Matka liittyy turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon käsittelyyn eduskunnassa.

Valiokunta tapaa muun muassa Norjan ulkoministeri Espen Barth Eiden, Norjan suurkäräjien puolustusvaliokunnan edustajia sekä norjalaisia virkamiehiä ja tutkimuslaitosten asiantuntijoita. Norjan turvallisuus- ja puolustuspolitiikan ohella tapaamisissa keskustellaan pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä, mukaan lukien Suomen ja Ruotsin mahdollisesta osallistumisesta Islannin ilmavalvontaan. Myös arktiset kysymykset ja Venäjä-politiikka ovat asialistalla.

Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö (ps.) sekä valiokunnan jäsenet Pekka Haavisto (vihr.), Esko Kurvinen (kok.), Mikko Savola (kesk.) ja Tuula Väätäinen (sd.).

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi