Muumit nousevat lumikengille ja lähtevät kiertueelle helmi-maaliskuussa. Viidessä kaupungissa järjestetään tapahtumia, joissa lapset pääsevät kokeilemaan lajia ja harjoittelemaan tekniikkaa muumi-aiheisten leikkien avulla. 

Tapahtumissa lapset ja perheet pääsevät kokeilemaan lajia ja harjoittelemaan tekniikkaa Suomen Ladun Muumien lumikenkäilykoulusta ammentavien leikkien avulla. Paikalla on myös muumihahmo kannustamassa lapsia. Tapahtumapaikkakunnat ovat Helsinki, Tampere, Kuopio, Seinäjoki ja Oulu. Järjestäjinä ovat Suomen Latu ja Allergia- ja Astmaliitto.

Tapahtumien yhteydessä jokaisella paikkakunnalla järjestetään lisäksi kolmen tunnin Lumikenkäily tutuksi -kurssi, joka on tarkoitettu kouluikäisille ja aikuisille.

”Lumikenkäily on uusi, nouseva laji, joka on hyvä vaihtoehto hiihdolle. Lumikengillä pääsee paikkoihin, joihin suksilla ei välttämättä pääse, ja harrastaminen onnistuu myös vähälumisempana talvena”, kertoo lasten- ja nuortentoiminnan koordinaattori Tiia Eskelinen Suomen Ladusta.

Kiertueen tavoitteena on kannustaa perheitä matalan kynnyksen ulkoliikuntaan. ”Lumikenkäily on helppo laji, joka sopii myös vähän liikkuville, nivelongelmaisille ja ylipainoisille. Jokainen, joka osaa kävellä, oppii lumikenkäilemään”, Eskelinen kuvailee.

Suomen Ladun ja Muumien yhteistyö alkoi jo 1950-luvulla, kun Tove Jansson tarjosi Muumi-hahmoa keulakuvaksi edistämään lasten hiihtoa. Perinteikkään Muumien hiihtokoulun rinnalle on kehitetty muumien lumikenkäilykoulu, jonka leikit ja materiaalit toimivat tapahtumakiertueen pohjana.

Muumien lumikenkäilykoulu on alle 10 -vuotiaille lapsille ja perheille sopiva talvinen liikuntamuoto, jossa Muumien innoittamana leikitään ja opitaan lajin perustaitoja. Lumikenkäilykoulut ovat useamman kerran kokonaisuuksia, joissa käydään läpi lajin perustekniikat, liikutaan monipuolisesti ja leikitään lajitaitoja vahvistavia leikkejä.

Tapahtumien päivämäärät ja paikkakunnat:

17.2.2013 Kuopio

24.2.2013 Tampere

2.3.2013 Helsinki

3.3.2013 Seinäjoki

10.3.2013 Oulu

http://www.suomenlatu.fi/suomen_latu/lapset_nuoret/muumien-lumikenkailykoulu/

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi