Jalasjärvellä Luopajärven Saha Oy:n korjaamohallissa 6.2. aamulla havaitussa tulipalossa pahoin vaurioituneen  haarukkatrukin syttymissyyksi on paljastunut viereisessä työtilassa kulmahiomakoneella tapahtunut metalliesineen puhdistustyö suoritettavaa hitsaustyötä varten.  Työtilan ja ja trukkitallin välinen palo-ovi oli jäänyt auki kun rälläköintiä tehtiin. Kulmahiomakoneesta lähtenyt voimakas kipinäsuihku on suuntautunut avoimesta ovesta päin trukin runkoa, jonka päältä ohjaamo oli käännetty sivuun korjaustöiden takia. Rungon päälle oli muodostunut hydrauliöljystä ja puupölystä eräänlaista karstaa, joka oli kytenyt/syttynyt tuleen sytyttäen viiveellä trukin hydrauliletkut ja sähköjohdot vaurioittaen myös hyttiä ja konetilaa.  Vahingot ovat useita kymmeniä tuhansia euroja. Korjaamohallin vahingot jäivät suhteellisen vähäisiksi uhkaavasta tilanteesta huolimatta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.