Osuuskauppa Maakunta pilotoi viikonloppuna ensimmäisenä Suomessa uudenlaisia asiointia nopeuttavia ratkaisuja Kajaanin Prismassa. Asiakkailta saatu palaute on ollut erittäin positiivista. Erityisesti ostosten tekoa vauhdittava ostoskärrypääte sekä maksuvaiheen nopeutuminen kassalla koettiin hyödyllisiksi.

Osuuskauppa Maakunnnan ja Elisan yhdessä kehittämän konseptin ratkaisuja testattiin Kajaanin Prismassa viikonlopun ajan.  Näkyvimmät  tällä hetkellä testissä olevat ratkaisut ovat ostoskärryihin sijoitetut näyttöruudut, jotka opastavat asioinnissa, ohjaavat tarvittavan tuotteen luo ja antavat asiakkaalle tuotetiedot myymälän koko tuotevalikoimassa olevista tuotteista. Myös asiointi kassalla vauhdittuu, kun jokaista tuotetta ei tarvitse enää käydä kassalla erikseen läpi. Asiakas näkee ostoskärryssään olevien tuotteiden arvon reaaliajassa kullakin hetkellä.

– Asiakkaamme haluavat suoriutua ostosreissustaan nopeammin ja saada parempaa palvelua. Tähän tarkoitukseen tuomme uuden teknologian asiakkaidemme hyödyksi. Asiakas saa tarvitsemansa lisätiedot tuotteista välittömästi silloinkin, kun myyjä ei ole lähistöllä, tarvittavat tuotteet löytyvät nopeasti ja kassasta pääsee ohi ennätysajassa ilman tavaroiden purkua, toimialajohtaja Osmo Arffman Osuuskauppa Maakunnasta toteaa.

Pitkäaikaisessa yhteistyössä rakennettu ratkaisukokonaisuus koostuu ostoskärrypäätteistä, kassa-asiointia nopeuttavasta uudenlaisesta maksumenetelmästä, virtuaalisista asiakaspalvelupisteistä sekä henkilökunnan sisäistä tiedonkulkua tehostavista ratkaisuista.

– Ratkaisukokonaisuuden taustalla on eri teknologioiden ja osaamisen yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhdistämällä tietoliikenneyhteydet, uudet asiakaspalveluratkaisut sekä erilaiset digitaaliset näyttöruudut kehitimme yhdessä päivittäistavarakaupan tämänhetkisiin haasteisiin ratkaisuvaihtoehdon, joka palvelee samalla sekä asiakkaita että yritystä. Uusi teknologia, erityisesti sisäpaikannusteknologian hyödyntäminen sekä interaktiiviset näyttöruudut mahdollistavat uusien ulottuvuuksien tuomisen asiointiin. Testiin osallistuneiden asiakkaiden palaute osoittaa, että kehitteillä olleille uudistuksille on tarvetta, johtava konsultti Ari Ovaskainen Elisalta selventää.

Osuuskauppa Maakunnan projekti on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Pitkän tähtäimen kehitysprojektilla Osuuskauppa Maakunta hakee parempaa palvelua, sujuvampaa asiointia sekä tehokkaampaa sisäistä viestintää. Ennen viime viikonlopun laajaa testausta palvelukokonaisuutta on koekäytetty lukuisin pienemmin pilotein. Palautteen perusteella konseptia kehitetään ja jatkotestataan jo lähiviikkoina.

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Osuuskauppa Maakunta on vuonna 1917 perustettu monialayritys, jonka omistavat n. 30 000 kainuulaista asiakasomistajaa. Maakunta-konsernin toimialoja ovat päivittäis- ja käyttötavarakauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä polttonestekauppa. Maakunta on liikevaihdoltaan suurin Kainuuseen rekisteröity yritys, joka työllistää suoraan n. 500 kainuulaista.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi