Keväällä 2012 Länsi-Suomen merivartioston rikostorjuntayksikön ja Varsinais-Suomen poliisilaitoksen yhteinen tutkintaryhmä käynnisti rikostutkinnan liittyen epäiltyyn ihmissalakuljetukseen. Kyseisessä tapauksessa pääepäiltynä oli Ruotsissa asuva ulkomaalaistaustainen mieshenkilö, jonka epäiltiin järjestäneen useita henkilöitä laittomasti Suomeen.

Suoritetun esitutkinnan aikana selvisi, että epäiltyjä tekokertoja on ollut ainakin viisi. Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosien 2008–2012 välisenä aikana. Jutun pääepäillyn epäillään ostaneen matkalippuja Suomeen laittomasti saapuneille henkilöille, jotka kaikki ovat kotoisin Lähi-idästä. Maahan laittomasti saapuneet henkilöt ovat matkustaneet laivalla Tukholmasta joko Turkuun taikka Helsinkiin.

Suoritetun esitutkinnan perusteella rikoksesta epäillyn mieshenkilön epäillään olleen osallisena edellä mainituin tavoin ainakin kahdeksan henkilön salakuljetuksessa Ruotsista Suomeen. Rikoskokonaisuuteen epäillään liittyvän myös useita muita henkilöitä.

Epäillyn rikosasiain esitutkinta on saatu valmiiksi, ja juttukokonaisuus on siirtynyt Länsi-Suomen syyttäjävirastoon syyteharkintaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.