Laukaan Ratsastuskoulun ratsastusmaneesin romahtaminen vaati 10-vuotiaan laukaalaistytön hengen. Romahduksen aikaan paikalla olleista neljästä muusta henkilöstä yksi aikuinen ja yksi 10-vuotias tyttö ovat edelleen sairaalahoidossa.  Heidän vammansa ovat vakavia, mutta tilansa vakaa. 10- ja 12-vuotiaat tytöt selvisivät rakennuksesta ulos omin avuin ja lähes vammoitta.

Ratsastajien käyttämistä neljästä hevosesta kaksi kuoli, kaksi selvisi ilmeisen hyväkuntoisena.

Poliisi on käynnistänyt asiassa onnettomuustutkinnan. Esitutkinta käynnistetään aikanaan, mikäli meneillään olevassa tutkinnassa ilmenee seikkoja, joiden perusteella jonkun on syytä epäillä syyllistyneen asiassa rikoksena pidettävään menettelyyn tai laiminlyöntiin.

Poliisi on tänään aloittanut paikalla olleiden kuulustelut. Tapahtumapaikkatutkintaa poliisi suorittaa yhteistyössä. Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaryhmän kanssa. Työ jatkunee useiden päivien ajan.

Tutkinnan arvioidaan kestävän pitkään. Onnettomuustutkintakeskus selvittää onnettomuuden syyt. Poliisi selvittää vastuukysymykset sen jälkeen kun onnettomuuden syyt ovat selvillä.

Onnettomuustutkintakeskus tiedottaa turvallisuustutkinnasta ja sen tuloksista.

Poliisi antaa seuraavan tiedotteen tutkinnan edistyttyä, kun uutta tiedotettavaa asiassa ilmenee. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.