Opetusministeri Jukka Gustafsson

Opetusministeri Jukka Gustafsson on myöntänyt 25 miljoonaa euroa nuorten aikuisten osaamisohjelmaan kuuluvan ammatillisen lisäkoulutuksen järjestämiseen.

Nuorisotakuuseen kuuluvalla nuorten aikuisten osaamisohjelmalla tarjotaan perusasteen koulutuksen varaan jääneille 20-29 -vuotiaille mahdollisuus ammatillisen tutkinnon hankkimiseen. Osaamisohjelma ajoittuu vuosille 2013-2016.

– Nuorten aikuisten osaamisohjelma on yksi koulutuspolitiikan kärkihankkeista tällä hallituskaudella. Voimme nyt tarjota uuden mahdollisuuden ammatillisen osaamisen kehittämiseen niille nuorille aikuisille, jotka eivät ole tutkintoa suorittaneet, opetusministeri Gustafsson sanoo.

Avustukset myönnetään toisen asteen oppilaitoksille nuorten aikuisten osaamisohjelman mukaisen lisäkoulutuksen järjestämiseksi. Määräraha on tarkoitettu ammatti- tai erikoisammattitutkintoon valmistavan koulutuksen järjestämiseksi joko oppilaitosmuotoisesti tai oppisopimuskoulutuksena.

Määrärahasta 20 miljoonaa euroa myönnetään ammatilliseen, oppilaitosmuotoiseen lisäkoulutukseen ja 5 miljoonaa euroa oppisopimuskoulutukseen. Lisäksi ohjaus- ja neuvontapalveluiden lisäämiseen on varattu kaksi miljoonaa euroa, joka jaetaan erillisellä päätöksellä.

Nyt tehty nuorten aikuisten osaamisohjelmaa koskeva rahoituspäätös nostaa oppilaitosmuotoisessa koulutuksessa avustusta saavien koulutuksen järjestäjien aloittajamäärää 2 250:llä. Oppisopimuskoulutukseen rahoituspäätös tuo 1 534 lisäpaikkaa.

Nuorten aikuisten osaamisohjelmaan kuuluvat, vuotta 2014 koskevat koulutuspaikat tulevat koulutusten järjestäjien haettaviksi syksyllä 2013.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi