Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki vierailee Yhdysvalloissa 18.-22. helmikuuta. Vierailu suuntautuu Washingtoniin ja New Yorkiin.

Washingtonissa ministeri Arhinmäki osallistuu suureen pohjoismaiseen Nordic Cool 2013 -kulttuurifestivaaliin yhdessä pohjoismaisten kollegojensa kanssa. Kennedy Centerissä järjestettävä kulttuurifestivaali esittelee yli 700 taiteilijaa eri kaikista Pohjoismaista, Färsaarilta, Grönlannista ja Ahvenanmaalta. Suomalaiset esiintyjät ovat mm. Kaarina Kaikkonen, Signmark, Tampereen Työväen Teatteri, Tango-orkesteri Unto, Tero Saarinen Company ja Wimme. Sakari Oramo johtaa Ruotsin kuninkaallista filharmonista orkesteria festivaalien avajaisissa.

Kennedy Centerin kattavan taiteellisen ohjelmiston ohella Washingtonin pohjoismaiset suurlähetystöt järjestävät yhdessä Pohjoismaisen ministerineuvoston kanssa joukon oheistapahtumia, seminaareja ja keskustelutilaisuuksia. Pohjoismainen ministerineuvosto järjestää 19.2. epävirallisen kulttuuriministerikokouksen, johon ministeri Arhinmäki osallistuu.

New Cut! on uudenlainen kulttuuriviennin hanke, joka yhdistää suomalaisen elokuvan ja television, muodin ja muotoilun sekä musiikin tekijät nostamaan suomalaista kulttuuria ja luovaa teollisuutta esiin New Yorkissa vuonna 2013. New Cut! lanseerataan 21. helmikuuta New Yorkissa. New Cut! -hanke toteutetaan luovien alojen vientiorganisaatioiden, Favexin, Music Finlandin ja Design Forum Finlandin, yhteistyönä.

Lanseeraustapahtuma New Yorkissa pitää sisällään kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen vierailuja paikallisiin yhteistyökohteisiin, avoimen työpajan newyorkilaisten ja suomalaisten luovien alojen tekijöiden kesken sekä lehdistötilaisuuden, jossa kulttuuriministeri avaa tapahtuman. Ministeri Arhinmäki vierailee muun muassa tuotantoyhtiö Home Box Officessa (HBO) ja mediayhtiö Viacomissa, jonka omistuksessa ovat muun muassa Paramount Pictures ja Music Television.

New Cut! on suunnattu erityisesti sellaisten toimijoiden ja yritysten tukemiseen, jotka ovat panostamassa USA:n markkinoille. Hanke tarjoaa suomalaisille yrityksille, tuotannoille ja projekteille uudenlaisia mahdollisuuksia näkyä, kuulua ja verkostoitua USA:ssa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.