Tuotteidemme turvallisuus on yrityksellemme ensisijaisen tärkeää. Sen vuoksi
varotoimenpiteenä Henkel Norden Oy vetää välittömästi takaisin Mini Risk 2 litran
huuhteluaineet Suomessa.

Tuotteen takaisinvedon syynä on tuotteessa rutiinitarkastuksessa havaitut mikroorganismit
(burkholderia-tyyppi). Kyseisten bakteerien vaikutus saattaa olla haitallinen joillekin henkilöille, joilla on alhainen immuniteetti tai jotka kärsivät sairaudesta, kuten esimerkiksi kystisestä fibroosista. Aine saattaa aiheuttaa heille tulehdusriskin joutuessaan  avohaavoihin, suuhun tai silmiin esim. pyykin käsinpesun yhteydessä. Tämän erittäin epätodennäköisen riskin johdosta vedämme tuotteen kokonaan markkinoilta. Kun tuotetta käytetään normaalisti suoraan pesukoneessa, terveyshaittoja ei ole syytä epäillä aiheutuvan edes em. riskiryhmille. Asia koskee ainoastaan kahta Mini Risk 2 litran huuhteluaineen tuotantoerää.

Tehdäksemme takaisin vedettävien tuotteiden käsittelyn helpommaksi asiakkaillemme olemme kuitenkin päättäneet ottaa takaisin kaikki 2 litran Mini Risk -huuhteluainepakkaukset. Myymälöissä olevat Mini Risk 2 litran pullot korvataan. Kuluttajaa, jolla on hallussaan Mini Risk 2 litran huuhteluaine, pyydetään lopettamaan tuotteen käyttö, sulkemaan pullo huolellisesti ja säilyttämään tuote lasten ulottumattomissa. Kuluttajaa pyydetään myös ottamaan yhteyttä kuluttajaneuvontaamme, numeroon 0800 165 066 (arkisin kello 9–16 välisenä aikana). Jos kuluttaja saa oireita huuhteluaineen joutuessa
silmiin, suuhun tai iholle, pyydämme ottamaan yhteyttä lääkäriin. Takaisinveto ei koske muita Mini Risk –tuotteita (mukaan lukien Mini Risk huuhteluainetiiviste 500 ml), jotka löytyvät valikoimasta normaaliin tapaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.