Ympäristöministeri Ville Niinistö

Ympäristöministeri Niinistö osallistuu 18.-22. helmikuuta Nairobissa järjestettävään YK:n ympäristöohjelma UNEPin hallintoneuvoston kokoukseen ja ministerifoorumiin. Kokouksessa on tarkoitus jatkaa viime kesänä järjestetyn RIO+20-konferenssin päätösten pohjalta UNEPin vahvistamista ja kestävän kehityksen tavoitteiden edistämistä.

Kokouksessa neuvotellaan merkittävistä UNEPin hallintoneuvostoa koskevista järjestelyistä. Hallinnollisten uudistusten tarkoitus on lisätä UNEPin auktoriteettia ja vaikutusvaltaa YK:n vihertämiseksi. Samalla uudistuksilla pyritään lisäämään laajempaa ymmärrystä maapallon ympäristön tilasta ja keinoista ongelmien ratkaisemiseksi kansalaisten, yritysten ja muiden tahojen keskuudessa. Työ on ensiarvoisen tärkeää, jotta YK:n puitteissa pystyään entistä tehokkaammin vakauttamaan globaalin ympäristön tilan syöksykierre ja mukauttamaan ihmisen toiminta maapallon kantokyvyn rajoihin. Suomi tukee vahvasti UNEPin ja sen kautta koko kansainvälisen ympäristöhallinnon vahvistamisesta.

Ympäristöministeri Niinistö on toinen puheenjohtajista UNEPin vahvistamisesta käytävässä pyöreän pöydän keskusteluissa. Lisäksi hän on mukana käynnistämässä vihreän talouden PAGE (Partnership for Action on Green Economy) -kumppanuusohjelmaa, jolla edistetään kehitysmaiden siirtymää vihreään talouteen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.