Punaisen Ristin järjestämä Sydäntalvi-harjoitus sai tänään lauantaina 16.2. liikkeelle noin 10 000 järjestön vapaaehtoista, ”evakuoituja” ihmisiä sekä esimerkiksi vanhainkotien henkilökuntaa. Erilaisia tapahtumia järjestettiin yli 200 paikkakunnalla.

Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpulan mukaan harjoitus oli tarpeellinen.

– Opimme lisää siitä, miten paljon ihmisiä tarvitaan esimerkiksi vanhainkotien ja palvelutalojen asukkaiden evakuoimiseen todellisessa katastrofissa. Viranomaisten omat resurssit eivät riittäisi huonokuntoisten evakuoimiseen. Vapaaehtoisia todella tarvitaan, hän sanoo.

Kumpula kiittää kaikkia tapahtumiin osallistuneita: järjestön omaa väkeä, vanhainkotien ja palvelutalojen työntekijöitä ja asiakkaita sekä viranomaisia, järjestöjä ja tapahtumissa esiintyneitä.

-Vapaaehtoisten merkitys ihmisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden tunteen vahvistamisessa kasvaa koko ajan, Kumpula muistuttaa.

Osa harjoituksista järjestettiin virtuaalisesti

Sydäntalvi-harjoituksen tavoitteena oli tiivistää kansalaisten ja viranomaisten yhteistyötä. Sitä tarvitaan, jotta kaikki apua tarvitsevat saavat apua oikealla tavalla sähkökatkojen ja muiden hätätilanteiden aikana.

Sydäntalvi oli lämminhenkinen harjoitus. Punaisen Ristin vapaaehtoiset järjestivät vanhainkodeissa ja palvelutaloissa ohjelmallisia tilaisuuksia. Niihin ”evakuoitiin” asukkaat joko oman talon sisältä tai muualta. Samalla perehdyttiin siihen, miten vapaaehtoiset voivat auttaa viranomaisia evakuoinneissa ja tilanneraporttien välittämisessä. Joillakin paikkakunnilla harjoitus järjestettiin virtuaalisesti.

Katso lisää: www.punainenristi.fi/sydantalviwww.rodakorset.fi/midvinter

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.