SM kultaa ja yleisön suosikki: Pasi Ahokas ja Richard Käkelä: Elämää akvaariossa

Särkänniemen Elämyspuistossa 16.-17.2. järjestetyissä jäänveiston SM-kisoissa voitto meni tänä vuonna Pirkanmaalle. Pasi Ahokkaan ja Richard Käkelän tekemä työ valittiin myös yleisön suosikiksi. Jäänveiston SM-kisat järjestettiin Tampereella ensimmäistä kertaa, ja ne keräsivät viikonlopun aikana tuhansia katsojia. Kilpailutöitä voi käydä ihailemassa Särkänniemessä maaliskuun alkuun saakka.

Idea voittotyöstä syntyi vain hieman ennen kisan alkua. ”Ajattelimme huvilaitteiden olevan suosittuja aiheita, joten haimme oman inspiraatiomme akvaariosta”, kertoo Pasi Ahokas. Viime vuonna saavutettu SM-hopea kirkastui nyt Särkänniemessä kultaiseksi. ”Lämmin ilma toi hieman haastetta esimerkiksi liitoksiin, mutta Näsijärvestä nostettu jää oli erinomaista materiaalia”, Ahokas toteaa. Jokaisella joukkueella oli käytössään 1200 kg jäätä, voittotyössä lähes kaikki jää käytettiin. Joukkue nappasi myös yleisöäänestyksen voiton. Kahden päivän aikana yleisöääniä annettiin reilusti yli tuhat kappaletta, ja ”Elämää akvaariossa” sai äänistä 54 %.

SM hopeaa: Juuso Partanen ja Kari Manninen: “Kaikkeutta kanssa”

Toiselle sijalle kisassa ylsivät Juuso Partanen ja Kari Manninen teknisesti huippulaatuisella työllään ”Kaikkeutta kanssa”. Kolmannen sijan sai Antti Pedrozon ja Jussi Miettisen työ nimeltä ”Juhuuuiii”, joka sai inspiraationsa Tornado-vuoristoradasta.  ”Kisa oli erittäin korkeatasoinen, alueella on monta erinomaista työtä”, totesi tuomariston puheenjohtaja Kimmo Frosti.

SM pronssia: Antti Pedrozo ja Jussi Miettinen: “Juhuuiii”

Kilpailu houkutteli viikonlopun aikana Särkäniemeen tuhansia kävijöitä. ”Olemme todella tyytyväisiä kisojen kävijämääriin.  Pyrimme myös pitämään veistokset kunnossa niin, että ne ovat ihailtavina vähintään hiihtolomakauden loppuun”, kertoo Särkänniemen projektipäällikkö Maria Eskelinen. Tarkemmat päivittäiset aukioloajat voi tarkistaa Särkänniemen nettisivuilta. Sunnuntaina 24.2. klo 18-20  TUL järjestää Särkänniemessä Tuiketta Talveen –tapahtuman. Alueelle tulee runsaasti talvisia toimintapisteitä, pulkkamäkiä, lumiukkohahmoja ja napakelkka. Tällöin on mahdollista nähdä myös jäänveiston SM-teokset kauniisti valaistuina.

Suomen mestari Pasi Ahokas tekee maailmanennätysyrityksen 23.-24.2. Särkänniemessä

Vasta palkittu suomen mestari, jäätaitelija Pasi Ahokas siirtyy jo uusien haasteiden pariin. ”Tavoitteenani on rakentaa yksin 24 tunnin aikana 8-10 metriä korkea jääveistos. Vastaavaa yritystä ei ole tehty aiemmin”, kertoo Ahokas.  Teoksen valmistus alkaa lauantaina 23.2. klo 18, ja valmista pitäisi olla siis sunnuntaina 24.2. klo 18. Teos tulee sijoittumaan Delfinaarion edustalle, jossa yleisö voi seurata ennätysyritystä. Yrityksen sponsorina toimii Heavy-Sepät.

Lisätiedot tapahtumasta http://www.sarkanniemi.fi/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.