Lopetettu susi ammuttiin Kouvolan pohjoisosissa. Kysymyksessä oli pantasusi, mikä oli liikkunut myös Luumäellä ja Savitaipaleella. Alkuvuonna 2013 susi oli alkanut liikkua lajille epätyypillisellä tavalla, sudelle ominaisen ihmisarkuuden vastaisesti ja sen tiedetään liikkuneen kymmeniä kertoja asutuksen välittömässä läheisyydessä. Poliisin päätöksestä sutta yritettiin häätää asutulta alueelta kauemmas metsään. Susi kuitenkin palasi asutuksen läheisyyteen.

Viime viikon loppupuolella suden jälkien perusteella havaittiin, että susi oli loukkaantunut ja liikkui kolmella jalalla. Susi alkoi karttaa liikkumista lumihangessa ja käytti liikkumiseen aurattuja tai muutoin vähälumisia väyliä.

Poliisi teki päätöksen että loukkaantunut susi on lopetettava, koska sen selviytyminen hengissä talvella ja lumisessa maastossa oli epätodennäköistä.  Todennäköisesti susi oli sellaisessa tilassa tai ajautumassa sellaiseen tilaan, että sen hengissä pitäminen olisi ollut ilmeistä julmuutta eläintä kohtaan.

Poliisi toimittaa suden tarkempiin tutkimuksiin, jolloin myös sen jalassa olevan vamman syytä ja syntyperää yritetään selvittää.


By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.